Metoda de învăţare pentru teste în 3 zile

0

Atunci când îţi doreşti să iei o notă mare la o teză, test sau pentru un proiect la şcoală trebuie să realizezi că este important să acorzi mult timp studiului. După câţiva ani de şcoală, fiecare elev ajunge să aibă propriul stil de a învăţa şi de a se pregăti pentru teste şi examene. Dincolo de metodele testate de fiecare până acum, unele eficiente, altele din contră, care nu au dat rezultatele dorite, cercetătorii în domeniu au studiat cazuri şi comportamente şi au descoperit metoda care îi poate ajuta pe elevi să se pregătească foarte bine pentru teste şi teze, indiferent de stilul de învăţare pe care l-au avut până acum.

Următoarea metodă de învăţare extrem de eficientă se bazează pe descoperiri ştiinţifice. Pentru a fi cu adevărat eficientă, aceasta va trebui respectată cu stricte, pentru că nicio regulă nu este de neglijat.

În primul rând, pentru a obţine nota pe care o doreşti la test sau teză, începe să înveţi din timp, pentru că va trebui la un moment dat să faci o pauză, după care să revii asupra materialelor de studiu. Studiile au arătat că atunci când faci o recapitulare a ceea ce ai învăţat informaţia va fi reîmprospătată. Recapitularea este una dintre cele mai importante componente ale unei strategii eficiente de învăţare. Dar acest lucru nu se poate întâmpla într-o zi!

Primul pas este să treci prin materie, să încerci să înţelegi noţiunile şi să reţii cât mai multe informaţii. Pasul doi este să faci o pauză pentru a lăsa informaţiile să se sedimenteze. Pasul trei: recapitulează! Pentru ca metoda să dea rezultate, este important să treci prin acest proces de cel puţin trei ori.

Un aspect important al oricărei strategii de învăţare este să te testezi pe ţine însuţi. Nu este suficient să citeşti materialele, ci va trebui să vezi dacă poţi să reţii informaţiile pe care le citeşti.

Este adevărat că o strategie de învăţare eficientă şi care te ajută să obţii rezultatele pe care ţi le doreşti, consumă foarte mult timp, însă satisfacţia este cu atât mai mare atunci când totul se termină cu bine. Pentru că această metodă de 3 zile să dea rezultate, începe să înveţi şi să repeţi din timp pentru test.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?