Mecanisme simple care te ajută să ridici obiecte grele

0

Atunci când ai de ridicat un obiect foarte greu, poţi să apelezi la un prieten sau poţi să găseşti o soluţie în aşa fel încât operaţiunea să nu fie complicată. Pentru ca totul să fie cât mai simplu ai nevoie de ceva putere în plus. Există câteva mecanisme simple care cresc puterea şi energia şi ne ajută să facem lucrurile complicate mai simplu şi mai eficient.

Planul înclinat: acesta este un tip de rampă care îţi permite să împingi treptat în sus obiectul, în loc să îl ridici.

Pârghia: este un obiect lung şi solid, cum ar fi o bucată de lemn, cu un punct de sprijin undeva, pe el. Punctul de sprijin pivotează obiectul. Un balansoar este un bun exeplu de pârghie.

Scripetele: este un alt mecanism extrem de simplu, compus dintr-o roată şi o funie petrecută prin ea. Cel mai simplu exemplu despre modul în care funcţionează un scripte este fântână. O găleată cu apă este mult mai uşor de scos din fântână cu ajutorul funiei şi a unei roţi pe care se înfăşoară, decât dacă ai încerca să scoţi găleata din fântână, trăgând pur şi simplu de funie în sus.

Şurubul: Un şurub este un alt plan înclinat, care a fost răsucit. Şuruburile sunt mai eficiente la fixarea a două bucăţi de lemn decât sunt cuiele, deoarece canelurile șuruburilor prind lemnul, formând o conexiune mult mai sigură. Robineţii, capacele de borcan şi chiar scările rulante sunt toate forme de şuruburi.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?