Matematică: activităţi amunzate pentru clasa I

0

Activităţile la matematică sunt o metodă eficientă care funcţionează la majoritatea copiilor de clasa I indiferent de stilul de învăţare pe care îl au. Activităţile amunzate sunt la îndemână oricui şi sunt relaxante, dându-le ocazia copiilor să exploreze concepte noi în moduri diferite folosind învăţarea activă.

O activitate de învăţare cu adevărat bună şi utilă se concentrează doar asupra unei abilităţi a copilului, pentru ca acesta să se concentreze foarte bine asupra gestionării respectivei activități. Prin câteva activităţi amuzante elevii de clasa I pot înţelege mai uşor conceptele de matematică şi îşi pot exersa abilităţile în moduri diferite şi haioase.

Niciodată activităţile amuzate care îi ajută pe copii la matematică nu sunt suficiente. Cu cât este mai specifică o activitate, cu atât mai uşor este pentru acesta să deprindă noi abilităţi. Ce tipuri de activităţi îi ajută pe copiii de clasa I la matematică.

Activităţile prin care învaţă să numere îi ajută pe copii să repete şi să îşi îmbunătăţească abilităţile de a număra până la 100. Prin astfel de activităţi copiii învaţă să numere crescător şi descrescător, să numere pe sărite sau să folosească numere ordinale.

Activităţile de adunare şi scădere îi ajută pe copii să înveţe operaţiunile de bază în matematică care vor folosi apoi la consolidarea cunoştinţelor mult mai complexe de matematică.

Activităţi de adunare ale aceloraşi numere, de exemplu 4+4 sau 5+5, ajută la însuşirea cunoştinţelor de bază, care însă vor determina o deprindere mai facilă a adunării şi scăderii.

Comparaţia numerelor(mai mare; mai mic) îi ajută pe copii să întelegă ce valoare au numerele în raportul dintre ele.

Activităţi cu numere care pot fi integrate în viaţa de zi cu zi sunt una dintre cele mai eficiente metode de a-i ajuta pe copii să înţeleagă matematica.

Activităţi practice la matematică

La cumpărături: atunci când eşti cu cel mic la magazin, roagă-l să numere câte fructe aţi pus în coș, câte cutii de lapte sau câte tipuri de legume aţi cumpărat.

Mai mare sau mic? Fă 3 cartonaşe, unul cu semnul “>” altul cu semnul “<” şi unul cu “=”. Confecţionează şi cartonaşe cu numere şi cere-i celui mic să pună semnul corespunzător între două numere.

Construiţi: Din cuburi sau alte materiale construiţi case, turnuri, maşini. Pe măsură ce construiţi, cere-i să numere piesele, să adauge sau să scadă piese.

Aşază masă: aşezatul mesei pentru cină poate implica multă matematică. Profită de ocazie şi roagă-l pe cel mic să spună câte farfurii, furculiţe, scaune sunt la masă.

Activităţile la matematică sunt un mod extraordinar care îi pot ajuta pe copii să înţeleagă noi concepte, dar este nevoie că aceştia să exerseze înainte de orice. Şi cea mai bună metodă prin care îi poţi face pe copii să exerseze este să faci activitatea cât mai distractivă. Aşadar, când copilul şi-a însuşit un concept atrage-l într-un joc de matematică amuzant unde să îl poată aplica. Aceste activităţi de învăţare îi ajută pe copii să folosească apoi matematica în contextul în care este necesar şi le oferă exeperienţa şi încrederea de care au nevoie pentru a deprinde noi abilităţi.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?