Legea mişcării a lui Newton te ajută să fii mai productiv

0

Legile mişcării ale lui Isaac Newton, prin intermediul unei analogii interesante, te ajută să devii mai productiv, să îţi simplifici munca şi să îţi îmbunătăţeşti viaţa.

Iată cum poţi porni de la prima lege a mişcării a lui Newton pentru a deveni mai productiv:

Prima lege a mişcării spune că un obiect rămâne pe loc sau continuă să se mişte la o viteză constantă, dacă asupra lui nu acţionează o forţă exterioară. Mai exact, obiectele în mişcare rămân în mişcare, cele care stau pe loc rămân astfel.

În multe feluri, amânarea de a face un lucru este o lege fundamentală a universului. Este prima lege a lui Newton aplicată asupra productivităţii. Obiectele în repaus rămân în repaus. Vestea bună este că funcţionează şi invers. Obiectele în mişcare tind să rămână în mişcare. Când vine vorba de productivitate cel mai important lucru este să găseşti o cale pentru a începe. Odată ce începi este mult mai uşor să rămâi în mişcare.

Cel mai simplu mod de a începe ceva este să aplici regula celor două minute. Adică, pentru a nu amână un lucru, găseşte un mod prin care să începi în mai puţin de două minute.

Cu ajutorul legii lui Newton vei descoperi că, odată ce ai început un lucru în mai puţin de două minute, este mult mai uşor să te menţii în mişcare.

Iată câteva exemple:

  • Trebuie să îţi faci tema şi stai cu o foaie albă în faţă, de câteva minute bune. Indiferent că ştii sau nu ce vrei să scrii, notează pe foaie câteva cuvinte sau propoziţii în mai puţin de două minute. Vei fi uimit de cât de repede îţi va veni insipiratia şi cheful de a-ţi face temele.
  • În acest moment nu prea ai vrea să mergi să alergi în parc. Dacă îţi pui treningul pe tine sau pantofii de alergat în mai puţin de două minute, s-ar putea să începi să alergi încă din casă.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?