Experiment: cum acţionează protecţia solară

0

Pe toată perioada verii protecţia solară este foarte importantă. Pentru a înţelege mai bine de ce este important să foloseşti cremă cu protecție solară încearcă următorul experiment.

Te vei convinge cât este de important şi cum acţionează soarele în exces asupra pielii.

Materiale necesare

Crema cu protective solară

O coală neagră sau albastru închis

Cum procedezi

Îndoaie coala de hârtie în două.

Pune o cantitate mică de cremă cu factor de protecție solară pe una dintre jumătăţile colii de hârtie. Amestecă uşor cu degetele crema pentru a se întinde pe jumătatea de hârtie.

Pune hârtia la soare direct toată ziua sau cel puţin cinci ore. Ce vei constata după această perioada de timp? Vei vedea că partea de hârtie care a fost acoperită cu crema cu protecţie solară şi-a păstrat culoare. În schimb, partea cealaltă, care nu a fost acoperită cu crema, s-a decolorat din cauza soarelui.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu pielea noastră atunci când este expusă la soare. Crema cu protecţie solară protejează pielea aşa cum s-a întâmplat şi cu hârtia.

Ceea ce trebuie să reţii este că soarele este bun pentru corpul nostru şi are anumite efecte benefice (vitamina D este doar unul dintre ele), dar soarele în exces poate fi dăunător. Fără protecţie solară, pielea noastră poate suferi.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?