De ce e bine să te pui întotdeauna şi în locul celuilalt

0

De fiecare dată încearcă să te pui şi în locul celuilalt, atunci când eşti într-o dispută sau înainte să deschizi gura pentru a te contrazice pe o anumită temă!

Povestea următoare te va ajuta să realizezi cât de important este să nu vezi lucrurile doar în alb şi negru şi să priveşti situaţiile din mai multe unghiuri, pentru că, s-ar putea ca astfel să vezi ceva cu totul diferit față de ce ai văzut iniţial.

Citeşte povestea lui Andi şi învaţă din experiența lui!

Atunci când eram la şcoală, am intrat într-un conflict urât cu unul dintre colegii mei de clasă. Am uitat care era atunci motivul, dar nu am uitat niciodată lecţia pe care am primit-o în acea zi.

Eram convins că eu am dreptate şi colegul meu greşeşte. În aceleaşi timp, colegul meu era de părere că eu greşesc şi el are dreptate. Atunci, profesorul nostru a decis să ne dea o lecţie importantă. Și a reușit!

Profesorul ne-a scos în faţa clasei şi l-a aşezat pe colegul meu într-o parte a mesei şi pe mine în partea opusă. În mijlocul mesei a așezat un obiect mare şi rotund. Eu vedeam foarte bine că obiectul este negru. Apoi, profesorul l-a intrebt pe colegul meu ce culoare are obiectul şi acesta a răspuns că este alb.

Nu-mi venea să cred că a spus că este alb, cât timp era evident că este negru. În acel moment între noi a izbucnit din nou o ceartă în toată regulă, de această dată legată de culoarea obiectului din faţa noastră.

Profesorul ne-a cerut apoi să schimbăm locurile, astfel eu m-am aşezat unde stătea colegul meu şi el a trecut în locul meu. De această dată, când profesorul a întrebat ce culoare are obiectul, am spuns că este…alb. Pentru că aşa era!

Obiectul de pe masa profesorului avea două fețe şi din punctul de vedere al colegului meu, iniţial era alb. Partea pe care am văzut-o eu era neagră.

Aşadar, uneori este nevoie să analizăm o problemă din mai multe perspective, să ne uităm și din punctul de vedere al celuilalt pentru a înţelege cu adevărat despre ce este vorba.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?