Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum te împaci cu un coleg după ce v-aţi certat

Cum te împaci cu un coleg după ce v-aţi certat
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O relaţie armonioasă cu colegii de clasă, pe care îi vezi în fiecare zi şi alături de care îţi petreci primii ani de şcoală, este foarte importantă şi te va ajuta din multe privinţe.

Să te împaci cu unul dintre colegii cu care ai avut o dispută sau o ceartă în toată regula este la fel de important.

Pentru a păstra o relaţie frumoasă, de prietenie, este nevoie ca amândoi să va doriţi acest lucru, dar este esenţial să rezolvaţi cât mai repede orice neînţelegere pornită într-un moment de furie.

Dacă vrei să faci pace cu colegul de clasă cu care te-ai certat de curând, urmează câţiva paşi importanți şi totul va reveni la normal cât de curând.

  • După ce v-aţi certat straşnic, probabil că ultimul lucru pe care l-aţi face este de a mai sta faţă în faţă. Tocmai de aceea, lasă să treacă câteva zile după această ceartă pentru că este nevoie să vă calmaţi amândoi. Dacă te-ai hotărât să faci acest pas spre împăcare, atunci gândeşte-te la ceea ce vrei să îi spui.
  • Abordează-l pe colegul cu care ai acest conflict abia în momentul în care eşti convins că atât tu, cât şi el aţi depăşit momentul şi v-aţi calmat suficient încât să puteţi avea o discuţie civilizată. Dacă nu îţi doreşti să ai discuţia cu el în faţa altora, şi acest lucru ar fi chiar indicat, sună-l sau contactează-l prin alte mijloace de comunicare, pentru că în mod sigur conversaţia voastră se va desfăşura cu totul altfel.
  • Vrei să faci pace cu colegul tău, aşadar nu este cazul să reveniţi asupra momentului în care v-aţi certat şi nici să va învinuiţi reciproc. Fii cât se poate de sincer şi prietenos cu colegul tău şi spune-i că îţi pare rău că aţi ajuns să vă certaţi.
  • Ascultă şi ce are de spus colegul tău în această situaţie. În felul acesta vei afla ce anume a determinat reacţiile lui, ce l-a făcut să izbucnească şi dacă îi pare sau nu rău pentru că a ajuns să se certe cu tine.
  • Nu lăsa problemele nerezolvate dar un acelaşi timp este important să îţi dai seama când să iei o pauză. Nu încerca să faci pace cu forţa cu colegul tău, dacă observi sau dacă îţi spune chiar el că nu îşi doreşte să se împace cu tine. Caută o soluţie temporară şi rezolvă această problemă cu altă ocazie.
  • Dacă colegul tău ţi-a spus că nu vrea să se împace cu tine nu este cazul să începi răzbunarea, vorbindu-l de rău sau bârfindu-l împreună cu alţi colegi. De asemenea, nu te implica în alte conflicte şi nu înclina urechea la alte zvonuri care ar putea să distrugă şi mai mult relaţia pe care o ai cu colegul de clasă.
  • Ţine minte, de asemenea, că atunci când decizi să laşi pe cineva în pace şi să îi dai un timp în care să reflecteze şi să se gândească, nu este întotdeauna cea mai bună soluţie. Totul diferă de la o persoană la alta.
Citește și:   Cele mai frumoase și emoționante mesaje de Ziua Mamei

Articole interesante

Lasa un comentariu