Cum te fereşti de situaţiile neprevăzute în noul an şcolar

0

Noul an şcolar care începe peste câteva zile vine cu distracţie, experienţe, lucuri noi pe care le vei studia, revederea cu colegii, speranţe şi aşteptări. Pe lângă acestea se vor strecura întotdeauna şi situaţiile neprevăzute. Este foarte important să ştii să previi situaţiile care te-ar putea pune într-o lumină nefavorabilă în faţă colegilor şi profesorilor sau mai rău, care ţi-ar putea afecta rezultatele şcolare.

Atunci când situaţiile neprevăzute apar, trebuie să te simţi pregătit să le faci faţă, în aşa fel încât să nu îţi afecteze în niciun fel viaţa de şcolar.

Iată ce ai putea să faci pentru a evita situaţiile neprevăzute în noul an şcolar.

Vizitează şcoala

Vizitează şcoala înainte să înceapă anul şcolar. Dacă există această posibilitate, atunci fă o vizită înainte să înceapă şcoala pentru a te familiariza cu mediul în care îţi vei petrece următorul an şcolar. Vezi unde va fi clasa, cancelaria, băile, biroul directorului – în felul acesta şcoală se va transforma dintr-odată într-un loc prietenos, în care poți să te simți ca acasă.

Odihneşte-te suficient

Înainte să înceapă noul an şcolar încearcă să intri cu câteva zile înainte într-o rutină în aşa fel încât să te culci suficient de devreme pentru a te trezi la timp dimineaţa.

Fii punctual

Trezeşte-te la timp în aşa fel încât să poţi să te pregăteşti şi să pleci la şcoală pentru a nu întârzia. Daca nu vrei sa ai probleme la școală atunci nu intra niciodată la oră după profesor.

Fă-ţi prieteni

Că să îţi faci prieteni caută să îi ajuţi pe cei din jur de câte ori au nevoie, fii prietenos şi sociabil. În felul acesta îi vei transforma pe mulţi dintre colegii tăi în prieteni adevăraţi.

Pregăteşte suficiente materiale pentru şcoală

Pentru a nu intră în panică înainte de un test sau de un curs dificil, pregăteşte-ţi de acasă toate materialele de care ai nevoie şi de câteva în plus pentru a nu ajunge să te strezi înainte de examen căutând coli de scris sau pixuri.

Mănâncă

Ia masă la timp pentru că atunci când mănânci reuşeşti să te concentrezi mai bine şi să găseşti soluţii la probleme care păreau fără rezolvare înainte de ora mesei.

Închide-ţi telefonul

În timpul orelor renunţă la telefoane, tablete şi alte gadgeturi care îţi pot distrage atenţia de la ore.

Fă-ţi temele

Atunci când vei învăţa în fiecare zi şi îţi vei face temele bine şi la timp, nu ai de ce să îţi faci probleme, pentru că situaţiile neprevăzute nu ar avea de ce să apară.

Ia notițe

Ia notiţe la ore pentru că de multe ori ceea ce spune sau povesteşte profesorul în timpul cursului nu se regăseşte în manual. În felul acesta testele vor fi floare la ureche și odată ce treci prin notițe, nici nu vei putea fi prins pe picior greșit de profesor, la ore.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?