Cum te faci remarcat în clasă

0

Înainte de începerea unui an şcolar fiecare îşi face planuri şi speră să aibă mult mai mult succes, să obţină rezultate mai mari şi să termine clasa cu bine. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, trebuie să încerci să te faci remarcat. Probabil că părinţii sunt primii care ţi-au spus că dacă îţi doreşti să ajungi unde ţi-ai propus, trebuie că lumea să ştie de tine. Aşadar, în noul an şcolar propune-ţi să te faci remarcat în faţă profesorilor şi colegilor tăi, prin lucruri pozitive şi rezultate excepţionale.

Ce va trebui să faci:

  1. Fii prezent la fiecare oră şi nu te gândi nici măcar o dată să chiuleşti. Dacă vrei ca profesorii să te remarce, trebuie să fii în clasă. Aşază-te în primele bănci şi evită să te muţi în spatele clasei, pentru că va fi mult mai greu că profesorul să te observe astfel. Un alt detaliu important: nu întârzia niciodată la ora. Dacă intri după profesor, acesta probabil te va remarca, însă nu îi vei face o impresie foarte bună.
  2. Fii implicat în tot ceea ce se întâmplă în clasă şi în toate discuţiile care pornesc. Nu ezita să îi pui întrebări profesorului de fiecare dată când ai nelămuriri sau când îţi doreşti să afli lucruri în plus despre un anumit subiect. Dacă ai mai multe cunoştinţe despre o temă anume, nu te feri să le împărtăşeşti şi colegilor tăi. Atunci când participi activ la ceea ce se întâmplă în clasă îţi arăţi entuziasmul faţă de învăţătură, iar profesorii adoră acest lucru.
  3. Comunică cu profesorul. Dacă ai noroc de profesori care încurajează comunicarea şi pe alte canale, profită din plin de acest lucru. Sunt profesori care stau la dispoziţia elevilor prin intermediul email-urilor sau la telefon şi dacă vrei să te faci remarcat foloseşte aceste modalităţi pentru a comunica cu profesorul tău. Îi poţi cere ajutor la teme, sfaturi legate de proiecte sau îi poţi pune întrebări atunci când nu eşti sigur de anumite lucruri.
  4. Tratează-l cu respect. Nu profita de faptul că un profesor şi-a arătat disponibilitatea de a te ajuta în timpul liber, ca să programezi o întâlnire doar că să te afli în treabă şi să forţezi nota pentru a te face remarcat. Profită de toate ocaziile care apar pentru a fixa întâlniri cu profesorul sau a discută cu el lucruri cu adevărat importante şi evita să îi consumi fără rost timpul liber.
  5. Implică-te în activităţi extracuriculare care au legătură cu materiile pe care le studiezi şi care te pasionează şi spune-i şi profesorului că faci acest lucru. În mod cert îţi va aprecia implicarea şi preocuparea faţă de ceea ce contează pentru tine.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?