Cum supraviețuiești la liceu fără cel mai bun prieten

0

Dacă peste câteva zile te pregătești să îţi cunoşti noii colegi din primul an de liceu, ţine cont că de acum începe pentru tine o perioadă cu totul nouă. Viaţa de liceu este cu totul diferită de ceea ce a fost până acum, iar şcoala capătă o altă semnificaţie pentru tine. Dacă în clasele mici ai avut mereu alături de tine colegi cu care te-ai înţeles de minune şi care ţi-au devenit rapid prieteni pentru totdeauna, la liceu nu veţi mai fi împreună. Soluţia ar fi să îţi faci şi aici noi prieteni, să stabileşti relaţii sincere şi trainice cu noii tăi colegi, dar, de asemenea, ai în vedere că de acum înainte prieteniile nu se vor mai lega la fel de uşor ca până acum.

Aşa cum spuneam, totul în jurul tău se schimbă, dar nu trebuie să priveşti schimbare ca ceva rău, ci din contră, ca un nou drum care te va ajuta să evoluezi şi să ajungi, în viitor, acolo unde îţi doreşti.

Viaţa de licean nu este nicidecum una plictisitoare, din contră, e efervescentă şi plină de imprevizibil. Până la urmă, fiecare elev se adaptează la viaţa de liceu, iar acelaşi lucru ţi se va întâmpla şi ţie chiar dacă uneori te vei simţi mai singur, asta dacă nu reuşeşti să te integrezi într-un grup. Dacă vrei să fii văzut că o persoană sociabilă în liceu, urmează câţiva paşi!

 • Nu te teme de schimbare.
 • Chiar dacă cel mai bun prieten nu este cu tine, fii întotdeauna pozitiv. Dacă nu vei accepta pe nimeni în jur și te vei purta urât cu colegii tăi, nu vei face decât să îţi faci rău singur.
 • Dacă eşti hotărât să îţi faci un prieten bun şi la liceu, atunci încearcă să te apropii de acei colegi în care ai încredere.
 • Participă la toate activităţile care au loc după ore, la atelierele speciale care se organizează la şcoală pentru că în astfel de situaţii ai mari şanse să îţi faci prieteni şi să socializezi cu colegii.
 • Evită să devii antipatic şi încearcă să te comporţi cât mai frumos, să fii prietenos şi să le zâmbeşti colegilor tăi în fiecare zi.
 • Fii amabil cu toţi colegii. Uneori să ai câţiva prieteni este mai important decât să îl ai pe cel mai bun prieten alături de tine.
 • Cel mai important lucru este să te înţelegi bine cu colegii de clasă, să vă susţineţi reciproc, să vă ajutaţi şi să vă încurajaţi de fiecare dată şi nu în ultimul rând, evită să intri în conflict cu colegii de clasă şi încearcă să aplanezi orice ceartă care apare între aceştia.

Ţine cont

 • Nu îţi imagina că felul în care te îmbraci sau telefonul mobil cu care mergi la şcoală te vor ajuta să îţi faci automat mai mulţi prieteni. Cei care vor să atragă atenţia cu orice preţ, vor obţine exact opusul. Un coleg care alege să îţi fie prieten doar pentru felul în care te îmbraci şi nu datorită personalităţii tale nu va fi probabil un prieten chiar atât bun.
 • Nu te gândi acum că eşti o persoană nesuferită doar din cauză că nu ai prieteni. Există chiar şi oameni faimoşi care sunt considerați singuratici. Fă tot ce depinde din tine pentru a fi o persoană plăcută, dar nu dramatiza pentru că este foarte posibil să nu te afli în compania unor colegi cu care să fii compatibil.
 • Evaluează ce înseamnă pentru tine “cel mai bun prieten”. Gândeşte-te că sunt persoane care renunţă foarte uşor şi fără remuşcări la cei mai buni prieteni, la câteva luni.
 • Evită să devii neprietenos cu toată lumea doar pentru că nu îl ai lângă tine pe cel mai bun prieten. Dacă această situaţie te face neprietenos, încearcă să găseşti o altă metodă mai sănătoasă prin care să îţi manifești supărarea.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?