Cum să vorbești fluent o limbă străină în 3 luni

0

Engleza, franceza, spaniola, germana, ori mai exoticele limbi arabe sau japoneza ori chineza, oricare dintre ele îţi pot fi de ajutor la un moment dat în viaţă. Dacă limbile străine mai îndepărtate de cultura europeană necesită ceva mai mult timp pentru a fi aprofundate, sunt alte limbi străine mult mai uşoare pe care le poţi învăţa în doar câteva săptămâni de studiu intens şi prin exerciţii susţinute.

Dacă ţi-ai propus, să spunem, să vorbeşti fluent engleza, germana, franceza sau italiana, ori alte limbi străine asemănătoare poţi să faci asta în mai puţin de trei luni, urmând câteva reguli esenţiale pentru oricine doreşte să îşi însuşească o nouă limba străină.

O regulă extrem de importantă atunci când începi studierea unei limbi străine pe cont propriu, adică în afara celor pe care le studiezi la şcoală, este să încerci să te desprinzi cât mai mult de modelul didactic: nu te lăsa limitat de regulile gramaticale sau de pronunţia impecabilă, ori de dezvoltare unui vocabular vast, la început, pentru că în felul acesta nu vei reuşi să depăşeşti prea curând nivelul de începător.

Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi care provin de la cei care au reuşit să înveţe o limbă străină în trei luni.

Vorbeşte cu voce tare, pronunţă clar şi răspicat cuvintele – acest lucru trebuie să îl faci încă din prima zi în care începi să studiezi noua limbă străină. Atunci când spui cu voce tare cuvintele vei scăpa de teama că ai putea pronunţa greşit.

Învaţă la început câteva propoziţii de bază. Nu te aventura în studierea şi reţinerea unor cuvinte sau fraze sofisticate. Pentru început este bine să ştii câteva lucruri de bază care te-ar putea ajuta să legi o conversaţie cu o persoană străină pe care o întâlneşti. Chiar dacă nu vei vorbi impecabil, esenţial este să te faci înţeles şi să poţi comunica.

Nu te concentra să înveţi gramatica. Atunci când trebuie să înveţi vocabularul de bază şi să legi câteva cuvinte într-o propoziţie, gramatica nu trebuie să fie o prioritate. Poţi învăţa regulile gramaticale şi mai târziu.

Încearcă să exersezi limba străină respectivă cu un vorbitor nativ. Pentru acest lucru, te-ar putea ajuta internetul. Caută în cercul imediat de prieteni şi cunoştinţe pe cineva care te-ar putea pune în legătură cu o persoană a cărei limbă maternă este cea pe care o studiezi şi încearcă să îţi faci un program de conversaţie cu aceasta prin intermediul internetului.

Filmele, radiourile şi posturile TV care emit în limba pe care o studiezi îţi pot fi de mare ajutor în procesul de învăţare rapidă a unei limbi străine.

Fii pregătit să studiezi intens. Dacă îţi doreşti ca în doar trei luni de zile să vorbeşti fluent o limba străină, atunci renunţă la alte activităţi care îţi omorau până acum timpul şi exersează limba străină pe care doreşti să o înveţi. Nu spera să te transformi peste noapte într-o persoană care vorbeşte la perfecţie o limbă străină, pentru că acest lucru este imposibil şi faptul că nu reuşeşti te-ar putea descuraja şi chiar ar putea să te facă să renunţi.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?