Cum să te relaxezi după şcoală

0

După o zi de şcoală te întorci acasă de cele mai multe ori obosit şi lipsit de vlagă. În această situaţie, o mare greşeală ar fi să te apuci imediat de lecţii sau de învăţat. Fiecare copil are nevoie de câteva ore de relaxare, în care să se odihnească, să se descarce de energiile negative şi în acelaşi timp să îşi încarce bateriile într-un mod sănătos pentru a se putea întoarce apoi în forţă la masă de studiu. Iată câteva idei pe care le poţi pune în aplicare în fiecare zi după ore:

Sari, aleargă, joacă-te

Atunci când eşti supărat sau îngrijorat corpul reacţionează imediat şi pot apărea emoţii negative, teamă, panică, frică şi aşa mai departe. Situaţia poate chiar să se complice şi să apară durerile de cap, de stomac sau probleme cu somnul. În acest caz mişcarea fizică te ajută. Aleargă în aer liber, mişcă-te, joacă-te – toate aceste activităţi te vor ajuta pe loc să scapi de sters.

Respiră adânc

Această tehnică da rezultate în multe situaţii complicate, atât la copii cât şi la adulţi. Chiar dacă acest exerciţiu este desprins dintr-o tehnică de meditaţie, nu va trebui să faci alte mişcări complicate, ci doar să respiri adânc. Fă acest lucru timp de 10 minute. Imaginează-ţi că stomacul tău este un balon pe care trebuie să îl umfli uşor în timp ce inspiri.

Râzi mult şi cu tot sufletul

Atât oamenii de ştiinţă cât şi realitatea au demonstrat că râsul ne ajută pe toţi să scăpăm de stres şi mai mult decât atât, ne fereşte de boli. Profită de timpul pe care îl petreci cu părinţii sau cu prietenii şi caută motive să râzi şi să te bucuri de moment. Gândeşte-te că a trecut o zi de şcoală cu bine, că acum eşti lângă cei dragi şi ai toate motivele de bucurie. Poţi să te mai uiţi la televizor, la show-urile preferate dacă acestea sunt amuzante sau după cină, roagă-i pe părinţi să îţi spună poveşti haioase de când erau ei mici.

Vorbeşte cu un prieten sau cu animăluţul de companie

Atunci când îţi împărtăşeşti gândurile sau problemele cu cineva te ajută enorm. Mama, un prieten, chiar şi un vecin te pot înţelege pentru că inevitabil au trecut şi ei la un moment dat printr-o situaţie asemănătoare. Dacă nu te simţi bine să vorbeşti despre problemele tale cu cei din jur atunci vorbeşte cu animăluţul tău de companie, dacă ai unul. Studiile au arătat că cei care au un animal de companiei sunt mai puţin stresaţi. Căţeii şi pisicile sunt cei mai buni ascultători şi terapeuţi.

Cântă

Cântă, chiar dacă nu te pricepi la acest lucru! Atunci când cânţi, respiri adânc, în plus muzica este un mod de a te relaxa şi distra. Cânta o melodie preferată sau fă karaoke cu ajutorul videoclipurilor de pe internet. Vei simţi imediat că starea ta de spirit este alta!

Bucură-te de parfumul plantelor

Florile, dar şi o serie de plante aromatice precum rozmarinul, menta sau lavandă miros foarte bine şi în același timp scad nivelul de stres din organism. Dacă nu ai la îndemână astfel de plante, atunci poţi să foloseşti săpunuri, geluri de duș sau alte produse cu care au acest miros natural.

Dansează

Orice fel de exerciţiu te ajută să te simţi mai bine atunci când eşti stersat. Dar dansul poate avea impact dublu asupra stării de bine: te mişti şi asculţi muzică. Caută câteva melodii preferate şi dansează acasă. Închide uşa de la camera ta şi amuză-te cât de mult poţi, sari şi dansează aşa cum îţi vine.

Gândeşte-te la ce ai făcut bine astăzi

Atunci când eşti stresat este bine să petreci timp cu ţine însuţi. Când ajungi acasă de la şcoală, stai într-un loc liniştit şi gândeşte-te la ce ai făcut în ziua respectivă concentrându-te însă pe ceea ce a mers bine. Poate ai spus o glumă sau l-ai ajutat pe un coleg, nu are importanță cât de mic a fost gestul, dar cu siguranţă te va face să te simţi mai bine când îţi aduni gândurile după o zi grea.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?