Cum să te ferești de boli când mergi la şcoală

0

Şcoala şi comunităţile mari, în general, sunt locuri în care motivele de apariţie a unor boli sunt numeroase. Cele mai frecvente cauze ale îmbolnăvirilor la şcoală sunt legate de normele de igienă minimă, care odată încălcate, provoacă apariţia microbilor şi răspândirea acestora în masă, chiar şi în rândul celor care respectă toate normele de curăţenie în astfel de locuri. În acest caz, nu e de mirare de ce foarte mulţi copii ajung să se îmbolnăvească şi să lipsească de la ore, fiind apoi nevoiţi să recupereze materia singuri. Luându-ţi câteva măsuri de precauţie, ai putea să eviţi îmbolnăvirile în timpul anului şcolar.

Spală-te pe mâini

Aceasta este cea mai simplă regulă de igienă, dar şi cea mai importantă pentru că de aici ai putea începe prevenţia. Spală-te pe mâini şi pe faţă, dimineaţa şi seara. Spală-te pe mâini când ajungi acasă şi de fiecare dată când te aşezi la masă sau când intri în contact cu mâncarea. Nu îţi atinge faţă, ochii şi urechile, fără să te speli pe mâini înainte. Întotdeauna ţine cont de obiectele pe care le atingi şi mergi să te speli pe mâini de fiecare dată după ce le foloseşti. De exemplu, o sursă de viruşi pot fi monedele şi foarte puţini îşi dau seama că au contactat o mulţime de bacterii după ce au pus mâna pe bani sau pe portofel.

Nu împărţi tacâmurile sau mâncarea

Dacă doreşti să împărţi prânzul cu cel mai bun prieten de la şcoală sau cu colegul de banca, fă-o înainte să începi să mănânci. Fiecare dintre voi trebuie să aibă tacâmurile, farfuriile şi paharele sale. Chiar dacă ai deplină încredere în colegul tău şi ştii că nu are nicio problemă de sănătate, nu ştii ce fel de bacterii pot circula de pe mâinile lui de exemplu. Acesta este unul dintre cele mai frecvente moduri de a contacta microbi la şcoală.

Nu îţi atinge faţa în timpul zilei

Nu îţi atinge faţă în timpul zilei. Asta include ochii, nasul şi gura. Dacă pe mâinile tale sunt microbi şi îţi atingi faţa, aceştia pot ajunge foarte uşor în organism şi te pot îmbolnăvi până a doua zi.

Dezinfectează obiectele frecvent folosite

Birourile, tastaturile şi chiar clanţa uşii sunt locuri acoperite cu bacterii de la cei care le-au folosit înainte. Încearcă, pe cât poţi, să le dezinfectezi înainte de a le folosi. Poţi să ai la ţine produse speciale, cum sunt şerveţelele dezinfectante care se folosesc foarte uşor şi sunt practice, ori clasicul spirt şi un şerveţel uscat.

Dacă se întâmplă să te îmbolnăveşti, atunci este foarte important să stai acasă! În felul acesta nu vei răspândi viruşii în rândul colegilor şi nici nu îţi vei agrava şi mai mult problema de sănătate. Întotdeauna strănută şi tuşeşte într-un şerveţel, nu în mâna şi nici spre persoană de lângă tine.

 Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?