Cum să te concentrezi la ore

0

Atunci când nu poţi să te concentrezi la ore este o problemă, mai ales atunci când acest lucru începe să se cunoască şi în catalog. Notele pe care le ei sunt din ce în ce mai mici şi la finalul fiecărei ore vei realiza că nu ai reţinut nimic din ce a predat profesorul .

Pentru a schimba situaţia poţi pune în aplicare imediat câteva sfaturi simple, care te vor ajuta să fii atent la ce se vorbeşte în clasă şi să acumulezi cât mai multe cunoştinţe.

  • Dormi suficient noaptea. Unul dintre motivele pentru care s-ar putea să nu poţi fi atent la ore este tocmai oboseala. Respectă programul de somn şi astfel mintea ta va putea să se concentreze în timpul orelor.
  • Mănâncă un mic dejun sănătos. Prima masă a zilei trebuie să fie hrănitoare şi sănătoasă, bogată în nutrienţi şi vitamine, care te vor energiza instant. Atunci când ai energie vei putea fi atent şi la ore.
  • Evită să te aşezi în bancă cu un coleg care îţi este bun prieten. Pentru ca nimic să nu îţi distragă atenţia de la ceea ce se discută în clasă, nu te aşeza chiar lângă cel mai bun prieten pentru că veţi fi tentaţi să vorbiţi sau să faceţi alte activităţi şi în niciun caz nu veţi urmări ceea ce spune profesorul.
  • Scapă de orice îţi poate distrage atenţia. Unii dintre noi ne lăsăm repede distrași de ceea ce ne înconjoară. Atunci când astfel de preocupări te împiedică să înveţi eşti o problemă. De la mâzgălelile pe care le faci la sfârşitul caietului, până la guma de mestecat, orice poate fi un element care să te împiedice să te concentrezi la oră.
  • Uită-te la profesor şi urmăreşte-l cu atenţie. Atunci când profesorul vorbeşte, uită-te direct în ochii lui pentru că în acest fel îi demonstrezi că eşti interesat de ceea ce spune.
  • Stabileşte-ţi un obiectiv. Vrei note mai mari, eşti pasionat de o materie pe care vrei să o aprofundezi şi aşa mai departe. Fixează-ţi un obiectiv şi aminteşte-ţi în permanență de ceea ce ţi-ai propus.
  • Ia notiţe . Atunci când iei notiţe eşti implicat total în ceea ce se discută în clasă. Aceasta este una dintre cele mai bune metode de a te concentra la ceea ce se predă la oră.
  • Ia parte la discuţiile care se desfăşoară la oră. Atunci când participi activ la ceea ce se discută în clasă nu ai cum să ratezi niciun detaliu din ce se petrece la oră. Urmăreşti cu atenţie, te concentrezi, te gândeşti, pui întrebări şi răspunzi. Participarea activă necesită concentrare de la început până la sfârşit.
  • Fii cel mai bun. Înainte de a intra la oră, zâmbeşte şi spune-ţi în gând că eşti cel mai bun. Încrederea în sine este foarte importantă. Dă tot ce e mai bun din tine la fiecare oră şi nu rata nicio ocazie în care să îţi arăţi potenţialul!


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?