Cum să scrii de mână mai repede

4

Există multe situaţii atât la şcoală, cât şi acasă când îţi faci temele, când trebuie să scrii cât mai repede. La şcoală, de regulă, ai nevoie să notezi cât mai mult din ce spune profesorul şi îți trebuie viteză la scris. Acasă ţi se întâmplă să ai de făcut teme pentru mai multe materii şi, de asemenea, trebuie să scrii repede pentru a nu ajunge să te culci prea târziu.

La fel de important este scrisul de mâna rapid atunci când ai de susţinut un examen sau la teste pe care le dai la școală. Nu de puţine ori subiectele pe care le ai de rezolvat presupun expunerea unui text lung şi stufos şi pentru a termina la timp, e nevoie să ai viteză la scrierea de mână.

Chiar dacă în zilele noastre contează foarte mult să ai viteză la scrisul pe tastatură, abilitatea de a scrie de mâna repede este, în continuare, foarte importantă pentru toţi elevii.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să scrii de mână repede!

  1. Aşază-te cât mai confortabil în bancă sau la birou pentru a scrie de mâna cât mai repede. Caută acea poziţie care îţi permite să scrii cât mai frumos şi repede, fără să oboseşti.
  2. Scrie cu litere de mână. Literele de mână se scriu mult mai repede şi mai cursiv, decât literele de tipar. Atunci când scrii cu litere de mâna ridici vârful pixului mult mai rar de pe hârtie şi asta îţi permite să scrii mai repede.
  3. Scrisul trebuie să fie mic şi uniform, nu mare şi dezordonat. Cu cât foloseşti mai puţin spaţiu de pe hârtie, cu atât mai puţin timp îţi va lua să scrii toate cuvintele pe care le ai de scris.
  4. Dezvoltă un stil personal de prescurtări. Acest tip de scris nu trebuie neapărat înţeles şi de alţii, atâta timp cât tu ştii ce ai scris. Elimină cuvintele inutile, pe cele de legătură, fă prescurtări. Această tehnică este foarte eficientă și te va ajuta în special atunci cand iei notițe la oră.
  5. Exersează scrisul de mână. Atunci când exersezi, te vei obişnui cu întreg procesul şi vei începe să scrii cât mai repede, fără să renunţi la calitatea scrisului, adică să începi să scrii cu greşeli, şi foarte frumos. Atunci când vrei să exersezi, scrie gândurile care îţi trec prin minte sau transcrie un dialog pe care îl auzi la TV. Această practică te va ajută să scrii mai repede de mână.


4 comentarii

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?