Cum să memorezi mai ușor pentru note mai mari

0

Ţi se întâmplă de multe ori să uiţi lucruri importante, mai ales atunci când te pregăteşti pentru un examen important. Cauza? Nu trimiți informaţia în memoria de lungă durata pe care o avem. Pentru a nu mai uita lucrurile importante pentru şcoală învaţă să faci acest lucru.

  1. Sparge informaţia în mai multe părţi pentru că va fi mai uşor de memorat. Deşi poate nu îţi dai seama sunt multe situaţii în viaţă de zi cu zi când împărţi informaţiile în bucăţi şi asta pentru că nu putem memora un volum extrem de mare de informaţii odată. Astfel, poţi sparge cuvintele din vocabular grupându-le în părţi de vorbire de exemplu, poţi împărţi lecţiile de istorie grupându-le pe perioade sau evenimente, învaţă o limbă străină grupând cuvintele în categorii.
  2. Înainte să memorezi fă tot posibilul să înţelegi. O metodă ar fi să faci o legătură între ceea ce înveţi şi ceea ce ai experimentat. Cu cât poţi lega informaţia nouă de ceva ce deja ştii, cu atât îţi va fi mai uşor să reţii.
  3. Vizualizează. Să vizualizezi înseamnă să îţi imaginezi un “tablou”. Vizualizarea te poate ajută să înveţi aproape orice. Este important ca de fiecare dată când citeşti o informație să îi creezi în minte o imagine.
  4. Asocierea. O altă strategie de a memora mai uşor este să legi un cuvânt sau un eveniment de o persoană, loc, emoţie, lucru. În felul acesta vei memora mult mai uşor şi îţi vei reaminti imediat o informație.
  1. Vorbeşte. Dacă îţi place să vorbeşti, atunci această metodă va da cu siguranţă rezultate în cazul tău. Povesteşte-i bunicii, mamei, căţelului despre ceea ce tocmai ai învăţat sau citit.
  1. Povesteşte. Un mod eficient de a-ţi aminti informaţia legată de orice subiect este să povesteşti. Scrie o poveste folosind ideile principale din ceea ce ai învăţat şi aranjează-le într-o ordine logică.
  2. Joacă-te. Jocurile sunt o metodă minunată de a memora informaţii. Atunci când te joci înveţi şi exersezi continuu. Jocurile te pot ajuta să îţi aminteşti formule, date, definiţii, evenimente sau alte informaţii pe care încerci să le reţii.
  3. Notează. Atunci când înveţi ceva nou, noteză. Notează ideile principale, noţiunile noi sau cuvintele cheie din textul tău. În felul acesta le vei reţine mult mai uşor.
  4. Rimele. Vesurile în rimă sunt una dintre cele mai eficiente metode de a memora informaţiile importante. Metoda foloseşte atât la copiilor mici, care învaţă foarte multe lucruri şi noţiuni de bază prin rime, dar şi celor mai mari şi chiar şi adulţilor. Aşadar, atunci când ai de învăţat lucruri extrem de importante câte pot fi puse în câteva versuri, găseşte-le rima potrivită şi cu siguranţă nu vei uita foarte uşor ce ai învăţat.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?