Cum să îţi organizezi timpul după şcoală

1

Timpul pe care fiecare elev îl are după ce termină orele este fără îndoială extrem de preţios. Vacanţa este departe, până la weekend mai sunt câteva zile cu program încărcat şi trezit devreme, aşadar încearcă să îţi organizezi timpul cât mai bine în cursul săptămânii pentru a putea să înveţi, să îţi faci temele, să te pregăteşti pentru examene şi teste, dar totodată să ai timp şi pentru activităţile care te relaxează.

Dacă te numeri printre cei care atunci când vin de la şcoală se aşază în faţă televizorului şi uită să mai plece de pe canapea, este timpul să schimbi multe lucruri în programul tău! Vei vedea că, atunci când eşti organizat, timpul liber va părea mai mult, temele vor fi gata mai repede, iar la finalul zilei nu te vei simţi atât de epuizat încât nici să nu mai poţi dormi.

Ce poți să faci atunci când ajungi acasă după o zi incărcată la şcoală?

În primul rând, fă-te comod, apoi mănâncă. Masa de prânz este importantă şi în felul acesta va trebui să înceapă şi a două parte a zilei pentru tine. Mănâncă în liniște, ai grijă ca în jurul tău să fie ordine şi încearcă să te relaxezi în timp ce iei prânzul.

După masa de prânz este recomandat să te odihneşti. 40-60 de minute de relaxare, timp în care poţi să şi dormi puţin, vor fi extrem de importante pentru că îţi vor reda energia de care ai nevoie când începi să îţi faci temele.

După odihnă, este momentul să începi să îţi faci temele pentru a doua zi şi să înveţi pentru materiile la care ai de studiat. Prioritizează temele pe care le ai de făcut – recomandat ar fi să începi cu cele mai complicate sau cu cele care îţi iau mai mult timp. După ce îţi termini temele pentru a doua zi, programul pentru restul zilei va fi cu adevărat mai relaxant.

După ce ai pus la punct temele pentru a doua zi, e momentul să te relaxezi. Dacă practici un sport, atunci mergi la antrenament, sau fă mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi. De asemenea, petrece cât mai mult timp în aer liber, pentru că în felul acesta creierul tău se va oxigena mai bine, unde poţi face alte activităţi care te relaxează sau te binedispun de obicei.

După cină vei putea să mai profiţi de puţin timp liber. De această dată va trebui să te concentrezi pe activităţi şi jocuri de interior. Înainte de a merge la culcare, pregăteşte-ţi lucrurile pentru a doua zi, atât cele necesare pentru şcoală, cât şi hainele pe care urmează să le porţi în ziua următoare.

Cu 30-60 de minute înainte să stingi lumina, relaxează-te în camera ta. Poţi citi o carte care îţi place sau pur şi simplu poţi să stai pentru a-ţi aduna gândurile. În felul acesta vei avea un somn odihnitor.

.Un comentariu

  1. Până ne facem noi temele ne apucă 12 noaptea, sunt mult prea multe, aşa că timpul de relaxare după prânz este fără îndoială exclus, cu voia sau fără voia noastră.
    Plus că materiile încărcate ne obligă să studiem săptămâni pentru teste şi teze/examene.
    Iar ca o paranteză, weekendul este cel mai bun timp pentru studiere, avem toată ziua la dispoziție şi ne putem şi oxigena creierul.

     (10)
     (5)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?