Cum să fii gata pentru şcoală în 10 minute

0

Dacă îţi doreşti ca de acum înainte să nu mai întârzii la şcoală, iar profesorii să nu îţi mai facă observaţie de fiecare dată când ajungi după ce ora începe deja, atunci poţi să îţi schimbi rutină de dimineaţă şi să te încadrezi perfect în timp, fără să renunţi la niciun obicei pe care îl aveai până acum. În doar 10 minute şi cu multă voinţă poţi reuşi să ieşi pe uşă la timp şi să ajungi la şcoală înainte să înceapă prima oră.

Fiecăruia i-ar plăcea că dimineaţă să mai lenevească în pat sau să mănânce în linişte micul dejun. Poţi lasă aceste obiceiuri pentru weekend-uri sau vacanţe, iar în timpul anului să te bucuri de somn suficient şi să iei şi micul dejun, dar în aşa fel încât să nu ajungi târziu la şcoală.

Ce poţi să faci că să fii gata în 10 minute pentru a pleca la şcoală?

Pregătirea pentru o nouă zi de şcoală începe cu o seară înainte. Pregăteşte cât mai multe lucruri seara, înainte de a merge la culcare. În primul rând, alege cu ce urmează să te îmbraci a doua zi şi pregăteşte-ţi haine. Asigură-te că hainele sunt curate, călcate şi de asemenea, ocupă-te şi de încălţări ca să fie curate şi pregătite să fie purtate a două zi. Pregăteşte-ţi de cu seară şi geanta, asigură-te că ai toate caietele, cărţile şi nu în ultimul rând temele făcute! Dacă intenţionezi să îţi iei la tine un pacheţel pentru prânz, atunci pregăteşte-l tot seara, împachtează-l şi pune-l în frigider. Înainte să te urci în pat, verifică încă o dată că totul este pregătit pentru ziua următoare.

Dimineaţa, ridică-te din pat în momentul în care sună ceasul. În timpul săptămânii nu ai cum să tragi de timp şi să mai stai în pat încă 10, 15 minute. Dacă vrei să ieşi pe uşă în următoarele 15 minute după ce a sunat ceasul, atunci dă-te jos din pat la timp! Dacă ai nevoie de mai mult timp dimineaţa, atunci pune-ţi ceasul să sune mai devreme.

Începe să te pregăteşti energic de plecare. Spală-te rapid pe dinţi şi pe faţă, aranjează-ţi părul şi îmbracă-te. Toate aceste lucruri nu ar trebui să îți ia mai mult de 5 minute, cu condiţia să te mobilizezi şi să te mişti repede.

Ia micul dejun repede, dar NU pe fugă. Este important să mănânci dimineaţa şi să nu renunţi să mai iei micul dejun doar pentru că nu ai timp. 5-6 minute ar fi suficiente pentru micul dejun, mai ales dacă ţi-l pregăteşte mama sau dacă te ocupi chiar tu cu o seară înainte ca totul să fie la îndemână când te trezeşti.

Înainte să ieşi din casă verifică dacă nu ai uitat nimic, dacă ţi-ai luat toate cele necesare pentru şcoală, inclusiv pacheţelul şi grăbeşte-te spre şcoală pentru a ajunge la timp.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?