Cum să dormi ca să iei note mari la școală

1

Între notele mari la şcoală şi somnul de acasă există o legătură extrem de importantă. Felul în care dormi şi cât de mult te odihneşti influenţează notele de la şcoală.

Sfaturile următoare sunt despre cum şi când să dormi dacă vrei să ai rezultate bune la învăţătură.

  1. Dormi înainte să te apuci de învăţat. Încearcă să dormi măcar o oră înainte să începi să îţi faci temele şi să înveţi pentru a două zi. De preferat ar fi să te odihneşti o perioadă, imediat după ce vii de la şcoală. Indiferent la ce ai de învăţat, fie că te pregăteşti pentru ziua următoare la şcoală sau pentru un examen, somnul înainte de această activitate este important.
  2. Dormi după ce ai învăţat. După ce ai acumulat o serie de cunoştinţe despre un anumit lucru ( ai învăţat la o materie, pregăteşti un proiect, înveţi să cânţi la chitară etc) cel mai important este să laşi creierul să se relaxeze câteva zile. În această perioadă, încearcă să dormi cât mai mult.
  3. Dacă vrei să îţi aminteşti uşor informaţiile pe care le-ai memorat, cum ar fi anumite date sau cuvinte noi într-o limbă străină, trebuie să dorimi după ce le-ai memorat. Somnul permite creierului să reţină informaţia pe care doar ce ai învăţat-o şi vei reuşi să îţi aminteşti totul uşor la un examen.
  4. Atunci când vrei să înveţi să asociezi şi să integrezi informaţiile, somnul este foarte important imediat după ce ai acumulat aceste informaţii.
  5. Dormi suficient în mod regulat. Un somn de calitate şi 8-9 ore de odihnă pe noapte te vor ajuta să obţii rezultate bune la școală, tot timpul.


Un comentariu

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?