Cum să devii cel mai bun elev din clasă

0

Poţi să devii cel mai bun din clasă urmând câteva sfaturi mai puţin obişnuite. Dacă până acum ştiai că îţi poţi îmbunătăţi rezultatele la şcoală dacă îţi faci un program, repeţi frecvent, iei notiţe, de această dată vei afla ce trebuie să faci dacă vrei să fii mai bun decât toţi colegii tăi de clasă.

Inspiră-te din mai multe surse şi formează-ţi propria opinie

Dacă până acum învăţai după notiţe şi credeai că este suficient cât să fii pregătit pentru şcoală, de acum înainte poţi încerca să te informezi din cât mai multe surse şi să îţi faci propriul material de studiu. În felul acesta vei înţelege în profunzime un subiect şi îţi vei putea forma propria opinie în legătură cu acesta.

Măsoară progresul încă din prima zi

Fă teste, quiz-uri, răspunde la întrebări simple pentru a putea să îţi evaluezi cunoştinţele şi pentru a şti în permanență la ce nivel te situezi. În felul acesta vei avea o ideea clară cu privire la modul în care faci progrese şi ce anume ar trebui să mai îmbunătăţeşti. Această metodă te va ajuta să reţii cât mai multe informaţii şi să te pregăteşti din timp pentru teste şi examene.

Foloseşte inteligenţa emoţională

Inteligenţa emoţională te ajută să stai motivat şi să faci faţă situaţiilor stresante. Rezultatele tale vor depinde de modul tău de gândire. Dacă nu eşti o persoană flexibilă în gândire te vei concentra mai mult pe probleme şi te vei simţi copleşit, însă dacă ai o gândire flexibilă vei accepta orice provocare şi vei vedea în jur doar oportunităţi din care ai ceva de învăţat.

Nu te compara cu ceilalți

Chiar dacă vrei să ajungi cel mai bun din clasă nu trebuie să te compari cu colegii tăi, pentru că până la urmă fiecare măsoară succesul în felul său.

De aceea, atunci când ţi-ai propus să ajungi cel mai bun din clasă concetrează-te pe propriile tale obiective, în loc să acorzi atenţie la ce fac cei din jur. Atunci când te compari tot timpul cu ceilalţi nu faci altceva decât să te demotivezi şi să îţi limitezi posibilităţile şi creativitatea. Foloseşte-ţi inteligenţa emoţională pentru a te auto-motiva ca să atingi obiectivul pe care ţi l-ai propus.

Găseşte singur răspunsurile

Tot ceea ce contează în drumul tău spre a reuşi să devii cel mai bun din clasă este până la urmă experienţa de învăţare. Chiar dacă ştii că ai putea găsi un răspuns la o problemă căutând pe internet sau cu ajutorul unui prieten, renunţă la această metodă dacă îţi doreşti cu adevărat să devii cel mai bun. În acest fel nu faci decât să îţi pui singur piedică. Chiar şi atunci când poţi cere ajutorul cuiva, pune înainte de orice obiectivele tale de a învaţa ceva. Află ceea ce te interesează, însă răspunsul final află-l singur. Pe termen lung, este mult mai important să ajungi la rezultat prin efort şi dedicare.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?