Cum îți afectează dezordinea notele de la școală

0

La fiecare început de an şcolar îţi propui ca de această dată ordinea şi organizarea să fie cuvintele de bază în ceea ce te priveşte atunci când vine vorba de şcoală. Recunoaşte însă că nu trece foarte mult timp din noul an şcolar şi dezordineaza se instalează încet, dar sigur în viaţa ta de elev.

Caietele, notiţele pe care cu grijă le-ai aranjat la început de an şcolar, abia se mai zăresc din mormanul de lucruri de pe biroul tău. Ţi-ai făcut în primele zile de an şcolar şi un calendar cu activităţile importante, temele, proiectele şi testele de peste an? Probabil că între timp ai şi uitat de acesta.
Dar nu dezorganizarea este cea mai mare problemă aici, ci notele tale. Toată dezordinea în care te scalzi îţi va afecta în cele din urmă performanţele şcolare. Până nu este prea târziu, încearcă să te desprinzi de haosul care te va acapara total în cele din urmă, pune lucrurile în ordine pentru că în felul acesta notele tale nu vor avea de suferit.
Iată care sunt problemele majore şi cum poţi să le găseşti o rezolvare.
1. Pierzi constant lucrurile de care ai nevoie
Dacă ţi se întâmplă tot mai des să nu găseşti la timp lucrurile de care ai nevoie, e momentul să iei măsuri, pentru că, asta înseamnă că dezordinea din camera ta sau din locul în care îţi faci temele a depăşit orice limită.
Soluţia: ia caietele, notiţele şi tot ce ţine de o materie anume şi pune totul într-un singur loc, foloseşte etichete, post it-uri şi alege o culoare prin care să identifici mai uşor obiectele ce aparţin materiei respective.
2. Te pierzi în propriile notiţe şi nici măcar nu înţelegi ce ai scris
În cazul în care pui cu greu cap la cap notiţele pe care le-ai luat în timpul orei şi dacă te mai şi uiţi în ele însă îţi e imposibil să descifrezi ceea ce ai scris este timpul să revizuieşti totul în această privinţă. Notiţele sunt foarte importante şi îţi sunt de mare ajutor când înveţi, aşadar acordă-le atenţie şi tratează-le cu seriozitate. Notiţele nu trebuie să fie mâzgălituri pe care le faci din plictiseală la ore!
Soluţia: Fă-ţi un sistem de prescurtări pentru a nu mai scrie urât atunci când te grăbeşti să notezi tot şi odată ce s-a încheiat ora la care ţi-ai notat ideile principale ale profesorului, pune notiţele în ordine, eventual în mape sau prinde-le cu agrafe.
3. Locul tău de studiu a devenit un loc obscur
Dacă în camera în care înveţi este dezordine nu te aştepta să obţii mari performanţe la şcoală şi asta pentru că tot timpul, ceva din jurul tău îţi va distrage atenţia de la ceea ce faci, de la studiu sau teme.
Soluţia: păstrează în camera în care înveţi doar obiectele strict necesare pentru a-ţi fi mai uşor să menţii ordinea. De asemenea, la fiecare sfârşit de săptămâna fă curat, aşază lucrurile la locul lor şi păstrează totul aşa cât mai mult timp.
4. Uiţi când ai de predat lucrări sau proiecte
Faptul că ai uitat să predai o lucrare sau un proiect poate fi tot cauza dezorganizării din viaţa ta.
Soluţia: La început de an sau de semestru fă-ţi un calendar cu momentele importante, teze, teste, proiecte pentru şcoală şi actualizează-l constat.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?