Construcţii din hârtie: paharul şi morişca

0

Construieşte din coli de hârtie obiecte cu care apoi te poţi juca sau le poţi găsi chiar întrebuinţări utile.

Paharul de hârtie

Pentru a confecţiona un pahar de hârtie aveți nevoie de o coală de hârtie albă de mărimea unei foi de caiet. Îndoiţi pe diagonală o foaie pătrată, obţinând astfel un triunghi dublu cu două unghiuri mai ascuţite.

Îndoiţi aceste părţi laterale către centru, iar peste ele îndoiţi ultimul unghi, de sus în jos, de o parte de şi de cealaltă. Foarte simplu, nu?!

Morișca

Când bate vântul sau când călătoriţi cu trenul sau cu maşina, vă puteţi distra cu o morişcă de hârtie pe care o puteţi realiza singuri, extrem de uşor.

Luaţi o foaie de hârtie de formă pătrată şi îndoiţi-o de două ori pe diagonală, apoi tăiaţi o parte din marginile îndoiturilor, cam până la jumătate. Desfaceți apoi hârtia.

Notaţi cele 4 colţuri cu 1, 2, 3, 4 şi îndoiţi-le către centru. Treceţi prin toate cele 4 colţuri îndoite un ac cu gămălie sau o ţintă şi fixați-o apoi pe un băț de lemn. Pentru a fixa mai bine morişca, puteţi pune de o parte şi de alta a ţintei câte un cerc din carton. Colţurile rămase neîndoite pot fi vopsite în culori diferite.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?