Citeşte ceasul

0

Să citeşti ceasul poate fi de multe ori confuz. După vârsta de 2 ani fiecare copil poate începe să deprindă unele noţiuni legate de timp şi ore, însă va putea să citească şi să perceapă intervalele de timp după vârsta de 7 ani. Ce sunt braţele ceasului, cât înseamnă un sfert de oră, ce reprezintă AM sau PM?

Iată cum poţi învăţa mai uşor să citeşti ceasul

Braţele ceasului

Braţele ceasului se referă la cele două limbi care se rotesc continuu în jurul cifrelor de pe cadranul ceasului. Braţul lung reprezintă minutele şi se mişcă la fiecare minut. Braţul scurt reprezintă orele şi se mişcă la fiecare oră.

Cifrele de pe cadranul ceasului

Cifrele de pe cadran se referă la 12 ore din zi. Practic, o zi este împărţită în 2 intervale de câte 12 ore. De la 12 noaptea, adică miezul nopţii, la 12 ziua, adică amiază. Al doilea interval este de la amiază până la miezul nopţii.

AM şi PM

AM sau antemeridian se referă la orice moment dintre miezul nopţii până la amiază.

PM sau postmeridian se referă la orice moment de la amiază până la miezul nopţii.

Cel mai subţire braţ

Cel mai subţire braţ care se mişcă în continuu se numeşte secundar. Fiecare oră este formată din 60 de minute şi fiecare minut are 60 de secunde. Aşadar, secundarul este cel mai ocupat braţ al unui ceas pentru că se mişcă fără încetare. Atunci când termină o rotaţie de la 12 la 12, înseamnă că a trecut un minut.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?