Ce trebuie să facă un copil când se pierde de părinţi

0

Atunci când se pierde de părinţi, cel mai probabil copilul intră în panică și se sperie îngrozitor. Aceste situaţii nu sunt deloc plăcute, iar părinţii, ajutaţi de copiii lor, ar trebui să facă orice pentru a le evita. Cu toate acestea, sunt mulţi copiii care se rătăcesc frecvent de părinţii lor, mai ales atunci când se află în zonele aglomerate.

Iată ce ar trebui să facă un copil atunci când se pierde de părinţi:

La plajă

Imediat după ce ajungeţi pe plajă stabiliţi împreună un reper care să poată fi uşor de reţinut de orice copil, indiferent de vârstă. Reperul trebuie să fie în apropierea locului în care staţi la plajă, iar copilul trebuie să ştie să se ducă la punctul de întâlnire, dacă nu mai găseşte drumul spre şezlongurile părinţilor. Alegeţi un punct de întâlnire sigur, populat. Vă mai puteţi uită împreună şi la vecinii de pe plajă, pentru că micuţul să poată identifica alte persoane, dacă nu mai vede unde stau părinţii săi.

Pe plajă, copiii se pot îndepărta foarte uşor de locul în care s-au instalat părinţii, fără să îşi dea seama. Aşadar, instruieşte-l pe cel mic să ceară ajutorul fie salvamarilor de pe plajă, uşor de indetificat de cei mici, ori pot să ceară ajutorul unei mămici cu un copil, pentru că în mod sigur aceasta nu îl va lasă pe copilul ratăcit, până nu îşi găseşte părinţii.

La supermarket

Atunci când mergeţi la supermarket şi mai ales atunci când este şi aglomerat sunt şanse destul de mairi că prichindelul să se rătăcească. Atunci când ajutaţi în magazine, nu uita să îi arăţi unde este zona de Informaţii clienţi şi spune-i că acolo trebuie să ajungă dacă se rătăceşte. Este util dacă cel mic poate identifica personalul magazinului în funcţie de uniforma pe care o poartă, pentru a putea să fi ajutat mai repede.

Locuri aglomerate

Atunci când vizitați locuri aglomerate, cum ar fi parcurile tematice, pieţele, aeroporturile, nu uitaţi că primul lucru pe care îl faceţi este să stabiliţi un punct de întâlnire. Cel mic trebuie să înţeleagă că în momentul în care se pierde de părinţi să se ducă direct la punctul de întâlnite fără să se mai abată de la traseu. Sau poţi să îl înveţi să caute un birou de informaţii şi să spună că s-a rătăcit de părinţi. Multe spaţii amenajate au sistemul prin care pot anunţa la microfon numele copilului care s-a rătăcit şi le oferă indicații părinților în legătură cu locul de unde să îl recupereze.

La munte

Nu plecaţi într-o drumeţie pe munte până nu va luaţi toate măsurile de siguranţă. Dacă îi puteţi da copilului un telefon mobil pentru această escapadă, nu ar fir rău deloc. Spre deosebite de alte locuri, în timpul drumeţiei pe munte şansele să fie prea multă lume în jur sunt mici, așadar, în cazul în care cel mic se rătăceşte prin pădure, de exemplu, trebuie să ştie că poate ţipă tare pentru ca părinţii să îl poată localiza.

De asemenea, este important ca cel mic să știe adresa sau numele hotelului la care sunteți cazați pentru ca în cel mai rău caz să caute drumul spre locul din care ați plecat.

În drum spre casă

Dacă a greşit traseul atunci când se întoarce acasă şi nu mai ştie drumul, copilul trebuie să știe că poate intra în primul magazin sau restaurant şi cere indicaţii de orientare. Important este să ştie numele străzii pe care locuiţi.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?