Ce sunt visele și care este semnificaţia lor

0

Te-ai întrebat până acum cum apar visele? Explicaţiile specialiştilor sunt complicate, cu atât mai mult cu cât este un domeniu în care se fac tot timpul cercetări şi descoperiri.

Cea mai simplă explicaţie a viselor este aceea că atunci când dormim creierul nostru procesează imagini şi poveşti din impulsuri electrice aleatorii. Aceste impulsuri sunt transmise la intervale de aproximativ o oră şi jumătate, în timp ce dormim. Felul în care creierul interpretează aceste semnale determină ce anume visam.

Ce reprezintă visele?

Curiozitate de a descifra semnificaţiile ascunse ale viselor a existat întotdeauna. Specialiştii spun că felul în care creierul interpretează impulsurile pe care le primesc spune multe despre noi înşine.

Sunt şi experţi care consideră că semnificaţiile viselor sunt personale şi cele mai multe au legătură cu experienţele din trecut. De exemplu, atunci când visezi un clown te trezești cu multă voie bună, tocmai pentru ca tu îl asociezi în viaţa reală cu lucrurile pozitive. Pentru o altă persoană, care se teme de clowni, visul poate însemna teamă şi anxietate.

Interpretează-ţi visele

Iată câteva posibile semnificaţii din spatele unor simboluri care de regulă apar frecvent în visele copiilor.

  • Visezi că eşti urmărit. Aceste vise în care ai senzaţia că eşti urmărit reflectă modul în care faci faţă temerilor în viaţă de zi cu zi.
  • Desene animate – Desenele animate pot simboliza o identitate ascunsă. Visele cu desene animate în ele reprezintă de multe ori persoane necunoscute sau înşelătoare sau situaţii cu care te confrunți.
  • Îl visezi pe tatăl tău – în funcţie de situaţie, atunci când îl visezi pe tatăl tău poate reprezenta autoritatea şi protecţia.
  • Dinozauri. Când visezi dinozauri sau alte animale de mari dimenisiuni probabil că acest lucru reprezintă o situaţie prea complicată căreia nu poţi să îi faci faţă, dar poate reprezenta şi teama de necunoscut.
  • Atunci când visezi că ai căzut, nu ai de ce să îţi faci griji în ciuda înţelesului simbolic al acestui lucru. Pentru psihologi aceste vise în care ai senzaţia de cădere nu sunt extrem de importante. Specialiştii sunt de părere că atunci când visezi că ai căzut în timp ce dormi, simţul echilibrului se schimbă şi de aici apare senzaţia de cădere.
  • Mama este un personaj care apare frecvent în visele copiilor. De regulă, visele în care apare mama au legătură cu protecţia şi confortul.
  • Monştri sunt alte personaje care pot apărea în visele tale. Monştri pot reprezenta părţi ale caracterului şi nu numai pe care le consideri urâte sau nepotrivite. Mai pot reprezenta teama de necunoscut.
  • Căţelul sau pisica din visele tale sunt asemănătoare, ca interpretare, cu cele în care apar bebeluşi. Acestea simbolizează fragilitatea sau dependenţa de propriul “cuib”.
  • Şcoala. Dacă şcoala sau activităţile şcolare apar în visele tale, nu este ceva neobişnuit şi de aceea, în cazul copiilor, nu are o simbolistică deosebită. Cu toate acestea, visele legate de şcoală sau de viaţa de şcolar apar mai frecvent în perioadele mai aglomerate.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?