Ce să faci când profesorul ţipă la tine

0

Niciunui elev nu îi place că profesorul să ţipe la el, dar din păcate există şi cadre didactice care încă mai recurg la această metodă în timpul orelor. Atunci când profesorul ţipă şi toţi colegii îşi îndreptă privirea către tine, cu siguranţă nu te simţi deloc confortabil. Pentru a face mai uşor faţă unei situaţii atât de stânjenitoare, poţi să ţii cont de câteva sfaturi pe care să le pui în aplicare cu următoarea ocazie în care profesorul începe să ţipe la tine.

Află care este problema

Atunci când un profesor ţipă la tine, aproape sigur are şi un motiv care îl împinge să se comporte în acest fel. Poate nu ţi-ai făcut tema sau nu ai ştiut să răspunzi la o întrebare legată de ceea ce aţi avut de învăţat, indiferent care ar fi motivul trebuie să ştii exact ce l-a determinat pe profesor să aibă această atitudine față de tine. Indiferent care sunt motivele, acest tip de comportament nu este adecvat! Uneori, motivele pentru care un profesor ţipă la elevi nu au legătură cu ceea ce se întâmplă în clasă, ci pot avea legătură cu problemele personale ale acestuia sau cu o veste pe care a primit-o cu puțin timp înainte de a intra la oră, de la superiorii săi.

Explică-i situaţia

Dacă un anumit gest pe care l-ai făcut a stârnit furia profesorului, explică-i întotdeauna ce s-a întâmplat. Asigura-te că profesorul a înţeles situaţia şi nu uita să îi spui că nu se va mai repeta.

Fii ferm

Atunci când îţi uiţi tema acasă sau când nu ai terminat la timp un proiect nu încerca să fii evaziv şi să foloseşti expresia „cred că…”. Această atitudine s-ar putea să îl enerveze şi mai tare pe profesorul tău şi să îl facă pe acesta să înceapă să ţipe şi mai tare când îți vorbește.

Treci cu vederea peste atitudinea profesorului

Dacă ceea ce l-a făcut pe profesor să ţipe este ceva cu totul nesemnificativ, atunci nu îţi face probleme – treci cu vederea peste incident şi ai încredere că lucrurile nu se vor complica. Un profesor care se înfurie din motive mărunte se va calma rapid, iar situaţia va reveni la normal în scurt timp.

Nu uita că nimeni nu are dreptul să ţipe la tine

Nu uita niciun moment că nimeni nu are dreptul să ţipe la tine, nici măcar profesorul tău. Profesorul nu îţi este părinte şi eşti acolo pentru a învăţa ceva de la el, nu pentru a fi apostrofat şi dat exemplu negativ în faţa colegilor de clasă. Dacă un profesor te tratează nepotrivit, ţipând fără motiv la tine la fiecare oră, discută acest lucru cu părinţii tăi şi luaţi împreună o decizie pentru a schimba această situaţie.

Are ceva cu tine

Pentru a încerca să îndrepţi situaţia vezi mai întâi dacă profesorul ţipă la toţi colegii tăi de clasă sau doar la tine. Este foarte important să îţi dai seama dacă aceasta este atitudinea profesorului în general sau are ceva personal cu tine. Dacă vei observa că profesorul ţipă doar la tine, atunci cu siguranţă este ceva în neregulă.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?