5 trucuri psihologice pe care e bine să le ştii

0

Există situaţii, la şcoală sau în viaţa de zi cu zi, în care ţi-ai dori să ai puteri supranaturale şi să poţi să controlezi minţile oamenilor din jurul tău. De fapt, acest lucru este posibil dacă înveți câteva trucuri psihologice simple.

Iată ce ai putea să faci, în funcţie de situaţia în care te afli:

  1. Poţi să îl convingi pe cel cu care vorbeşti să fie de acord cu ţine printr-un gest simplu: atunci când îi răspunzi la întrebarea pe care ţi-a pus-o, dă din cap aprobator. Acest gest îl va face să se gândească că, ceea ce spui, este adevărat
  2. Ţi s-a întâmplat să auzi de dimineaţă o melodie şi să nu îţi mai iasă din cap tot restul zilei? Atunci când ţi se întâmplă acest lucru, gândeşte-te la ultiml vers al cântecului. Oamenii îşi amintesc procesele incomplete sau întrerupte mai bine decât procesele complete, acesta fiind numit Efectul Zeigarnik. Atunci când te gândeşti la finalul cântecului, creierul tău primeşte mesajul că acţiunea a fost terminată.
  3. Vrei să îl “tragi de limbă” pe un prieten? Pune-i o întrebare, apoi uită-te direct în ochii lui şi nu mai scoate niciun sunet câteva secunde. El va continua să vorbească.
  4. Atunci când presimţi că cineva doreşte să aibă o discuţie în contradictoriu cu tine apelează la un simplu truc: aşază-te la masa discuţiilor chiar lângă el. Psihologic este demonstrat, că în astfel de situaţii, oamenii nu pot fi agresivi cu cei care stau foarte aproape de ei.
  5. Când vrei ca prietenii sau cunoştinţele să te ia în serios, specifică-le că sfatul pe care îl oferi l-ai primit şi tu de la tatăl tău. Oamenii tind să aibă încredere în sfaturile părinteşti.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?