10 întrebări care te ajută să afli ce carieră ți se potrivește

0

Perioada cea mai potrivită în care să îţi dai seama care este drumul pe care să îl urmezi în viaţă şi începi să realizezi ce carieră ţi se potriveşte în viitor este reprezentată de anii de liceu. În ultimii ani de şcoală, înainte de a alege facultatea pe care o vei urma, trebuie să ai deja conturat în minte viitorul tău profesional, să ştii ce îţi place şi ce carieră ţi se potriveşte cel mai bine.

Pentru a nu a ajunge să ai regrete sau să relizezi abia târziu că nu ai găsit drumul potrivit fă tot ce îţi stă în putinţă să alegi acum în cunoştinţă de cauză. Te poate ajuta şi următorul test – un test pe care să îl dai cu tine însuţi.

Răspunde la următoarele 10 întrebări şi află cum va arăta viitorul tău. De fapt, acestea sunt câteva întrebări pe care să ţi le pui tot timpul până când ajungi să ai răspuns la toate şi până când eşti convins de vorbele tale.

Viitorul începe cu tine. Atunci când îţi pui întrebări te ajută să îţi dai seama mai uşor cine eşti şi unde îţi doreşti să ajungi.

Iată care sunt întrebările cărora trebuie să le cauţi un răspuns, pentru a afla în cele din urmă care este cariera care ţi se potriveşte.

Care sunt acele lucruri pe care crezi că le faci bine?

Gândeşte-te care sunt talentele pe care le ai şi pe care le-ai descoperit deja, dar rogă-i şi pe părinţii tăi să îţi spună la ce cred ei că eşti bun. Este foarte posibil să fii surprins de ce îţi vor spune şi să descoperi lucruri noi despre tine.

Ce te provoacă?

Lucrurile care te provoacă pot fi oportunităţi care te ajută să devii mai bun şi să evoluezi spre obiectivele pe care ţi le-ai propus – şi pot sugera ariile de interes şi de studiu care te-ar putea interesa şi pe viitor.

Cum îţi place să te distrezi?

Gândește-te de ce îţi plac anumite activităţi.

Ce fel de oameni îţi plac?

Oamenii pe care îi placi, fie că sunt vedete, eroi, personaje istorice sau persoane obişnuite pe care le cunoşti, îţi pot spune ceva despre ceea ce eşti și ce fel de valori contează pentru tine. Gândeşte-te de ce îi placi şi dacă aceste calităţi pe care ei le au sunt cele pe care îţi doreşti să le dobândeşti şi tu.

Ce ţi-ai dorit întotdeauna să încerci?

Gândeşte-te ce anume ţi-ai fi dorit să faci şi de ce nu ai făcut încă.

Care este realizarea cu care te mândreşti cel mai mult?

Ceea ce te face mândru este şi ceea ce contează cel mai mult pentru tine.

Care este materia ta preferată?

Încearcă să îţi dai seama care sunt acele materii pentru care depui cel mai mult efort şi pentru care înveţi de fiecare dată cu plăcere.

Ce citeşti în timpul liber?

Poveştile şi ştirile pe care le citeşti, cărţile preferate sau website-urile pe care le accesezi te pot ajuta să îţi dai seama care sunt lucrurile care te fac curios.

Dacă ai putea să alegi un job pentru o zi, care ar fi aceala?

Gândeşte-te ce fel de carieră ţi-ar plăcea să ai.

Când erai mic ce îţi doreai să devii ?

Chiar dacă visurile copilăriei par uşor naive acum, ţine cont că acestea îţi arată ceea ce a contat întotdeauna pentru tine.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?