Personaje care au făcut istorie, dar care nu au existat în realitate

0

Au chip, au o poveste a lor, dar nu au existat niciodată şi cu toate acestea au reuşit să influenţeze omenirea şi să îşi facă loc în istorie. Iată câteva personaje de care ai auzit de multe ori, dar pe care nimeni nu le-a întâlnit vreodată.

Păpuşa Barbie

Barbie este de departe cea mai cunoscută păpuşă din lume. Frumoasa prinţesă a reuşit să influenţeze generaţii la rând, fiind un model spre care au asipirat de-a lungul timpului fetiţele din întreaga lume. Deşi este o simplă păpuşă, Barbie a reuşit să influențeze de la stilul de viaţă al fetiţelor, până la cel vestimentar.

Robin Hood

A existat sau nu Robin Hood? Aceasta este o întrebare care naşte o serie de controverse şi în ziua de astăzi, dar cei mai mulţi sunt de părere că Robin Hood este un personaj fictiv. Unii îl consideră un erou, alţii spun că Robin Hood a fost un personaj negativ, cert este că de Robin Hood a auzit foarte multă lume, are o poveste şi există mai multe producţii cinematografice în care este personaj principal.

Rosie the Riveter

Poate numele ei nu îţi spune prea multe, dar imaginea îţi e mult mai familiară (foto articol). Rosie the Riveter şi-a pus amprenta asupra mai multor generaţii de femei spunându-le, prin mesajele sale mobilizatoare, că ele pot face tot ceea ce îşi propun. Rosie the Riveter este un prototip cultural american, reprezentând colectiv toate femeile din Statele Unite ale Americii care au lucrat în fabricile şi uzine în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Daedalus şi Icar

În mai puţn de 24 de ore poţi să zbori de la un capăt al pământului la altul. Acest lucru nu ar fi fost posibil niciodată dacă nu ar fi existat personajele mitologice Daedalus şi Icar. Legenda spune că Daedalus a construit nişte aripi de metal pentru fiul său Icar, iar acesta s-a putut înalța în văzduh ca să zboare.

Romeo şi Julieta

Povestea celor doi îndrăgostiţi din Verona este cunoscută în întreaga lume. S-au scris cărţi, există o poveste, s-au făcut multe filme şi oricât de reale ar fi cele două personaje şi poveste lor de iubire, totul este doar o ficţiune.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?