Legenda lui Romulus şi Remus

3

Romanii iubeau miturile şi legendele încă din antichitate. Pe măsură ce Roma a crescut şi s-a dezvoltat, a început să circule o legendă prin care romanii încercau să explice de ce sunt ei cei care au dreptul să îi conducă pe toţi. Aşa a luat naştere legenda lui Romulus şi Remus.

Rhea Silvia era prinţesa căsătorită cu Marte, zeul roman al războiului. Cei doi au avut doi fii gemeni pe care i-au botezat Romulus şi Remus. Pentru că ceilalţi zei erau geloşi pe Rhea şi Marte au complotat să îi ucidă pe cei doi fii ai lor.

Rhea a auzit despre planul zeilor şi pentru că Marte era departe, ea trebuia să îşi protejeze copiii. Astfel, ea i-a pus într-un coş şi le-a dat drumul pe râu în jos sperând că cineva îi va găsi şi va avea grijă de ei. Gemenii au fost găsiţi de o lupoaică, care i-a adoptat şi i-a crescut ca pe proprii pui.

Când băieţii au crescut, lupoaica şi-a dat seama că nu îi va putea păstra aşa că i-a lăsat într-un loc în care ştia că îi va putea găsi un cioban. Ciobanul şi soţia lui au fost cei care au continuat să îi crească pe Romulus şi Remus.

Când băieţii s-au transformat în bărbaţi în toată firea, s-au hotărât să construiască un oraş pe care să îl conducă ei ca regi. Cei doi fraţi au organizat şi o întrecere pentru a vedea care dintre ei este mai potrivit să fie regele oraşului.

Atunci când Remus dădea semne că este cel care va câştiga, Romulus şi-a ieşit din minţi şi l-a ucis pe fratele său cu o piatră. Aşa a devenit Remus primul rege al Romei. Sau cel puţin aşa spune legendă!3 comentarii

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?