Invențiile lui Leonardo Da Vinci

0

Leonardo Da Vinci este cel mai important reprezentant al Renașterii italiene care a rămas în istorie datorită operelor sale artistice de o valoare inestimabilă, precum Mona Lisa sau Cina cea de taină. Pe lângă acest talent care i-a adus recunoașterea în întreaga lume, Da Vinci a fost și un mare inventator.

Din păcate multe dintre invențiile sale nu au prins viață, dar acestea există și sunt consemnate de cărțile de istorie.

Tancul

Această mașinărie proiectată de Da Vinci ar fi putut fi folosită cu succes pe orice câmp de luptă. Maşina era circulară, dându-i posibilitatea să aibă o rază de acţiune de 360 de grade. Era nevoie de opt oameni pentru mişcarea acestei maşinării și asta ar fi presupus deplasarea cu o viteză foarte mică pentru orice armată care ar fi folosit-o.

Mitraliera

Leonardo Da Vinci a fost și inventatorul unui tip de armă care încerca să rezolve o problemă pe care o aveau toate acele arme care foloseau praf de pușcă, și anume timpul mare de încărcare. Ideea lui Da Vinci, folosind o armă cu mai multe ţevi, putea contribui la rezolvarea acestei probleme. Proiectul lui Leonardo Da Vinci avea 33 de ţevi dispuse pe trei rânduri a câte 11, montate pe două roţi pentru mobilitate. Sistemul era însă foarte greu de pus în practică, iar timpul mare de încărcare rămânea în continuare o problemă.

Elicopterul

Leonardo Da Vinci a proiectat elicopterul cu 450 de ani înainte ca primul elicopter funcțional să fie invetat. Elicea principală avea un diametru de 2 metri. La fel ca în cazul tancului, Leonardo a trebuit să se bazeze pe forţa umană pentru a o mişca. Rotirea elicelor ar fi trebuit să propulseze maşinăria, însă acest lucru nu s-a produs din cauza forţei extrem de mici.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?