De ce străluceşte luna

0

Te-ai întrebat până acum, de câte ori ai admirat luna luminând în miez de noapte, cum se întâmplă acest lucru şi cum poate astrul nopţii să lumineze în întuneric?

Luna a fost întotdeauna o provocare pentru cercetători şi oameni de ştiinţă, inspiraţie pentru poeţi, un loc încărcat de mistere şi creaturi în filmele SF şi o curiozitate pentru restul dintre noi, care ne îndreptăm privirea în sus în nopţile cu cer senin.

Cum poate luna să strălucească în noapte?

În realitate, suprafaţa lunii este gri închis. Datorită culorii închise şi suprafeţei accidentate, luna poate să reflecte doar 12% din lumina care cade pe ea. Cantitatea de lumina care se întoarce înapoi pe Pământ depinde de poziţia pe orbită, loc şi timp.

Cum reflectă luna lumina soarelui?

Luna se află pe orbită în jurul Pământului. Când orbita lunii este îndreptată spre Pământ, reflectă o cantitate mai mare de lumină[. Acest lucru se întâmplă atunci când este lună plină. Atunci când luna se află foarte aproape de Pământ se numeşte super-lună şi este cu 20% mai luminoasă că deobicei. Când orbita lunii se schimbă, unghiul de lumină se schimbă şi el, şi pe Pământ ajunge mai puţină lumină. În perioada altor stadii ale lunii doar 8% din cantitatea de lumină este reflectată.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?