De ce avem gene și alte curiozități

0

De ce avem nevoie de apă ca să trăim?

Avem nevoie de apă, pentru că aceasta conduce nutrienţii şi alte elemente necesare către organe şi celulele din corpul nostru. Tot datorită apei reuşim să eliminăm toxinele din organism. Fără apă, celulele organismului nostru nu ar putea fi sănătoase.

De ce sunt valuri în ocean sau pe mare?

Valurile de pe ocean sau de pe mare se formează datorită vântului. Cu cât acesta are o intensitatea mai mare, cu atât mai mari în înălțime vor fi şi valurile care se formează pe apă.

De ce păsările pleacă iarna în ţările calde?

Păsările migratoare pleacă iarna spre sud, pentru că acolo este mai cald, dar şi pentru că găsesc hrană şi apă. Înainte să migreze spre sud, păsările mănâncă cât de mult pot pentru a avea energie pe tot parcursul călătoriei lor către ţările calde.

De ce Marte este numită şi Planeta Roşie?

Marte este numită Planeta Roşie datorită solului de acolo. Pământul de pe Marte este bogat în oxid de fier. Oxizii de fier sunt un compus chimic format din fier şi oxigen care, în combinație, au culoarea roşie.

De ce avem gene?

Genele ajută la menţinerea cantităţii optime de apă la nivelul ochilor. De asemenea, genele protejează ochii de praf, mizerie şi alte particule care ne-ar putea face rău.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?