Cum au fost construite piramidele din Egipt

0

Istoria Egiptului Antic este strâns legată de apariţia piramidelor egiptene, construcţii masive care captează interesul şi în zilele noastre şi atrag mii de turişti în fiecare an.

Piramidele din Egipt reprezintă cele mai impresionante structure  care au fost construite de mâna omului în antichitate.

Există în jur de 138 de piramide egipetene, iar unele dintre ele au dimensiuni impresionante. Cea mai mare este Marea Piramidă din Gizeh care se numără şi printre cele Şapte Minuni ale Lumii. Se spune că această piramidă a fost construită din 2.3 milioane de blocuri de piatră care cântăresc 5.9 milioane de tone.

Marea Piramidă din Gizeh a fost cea mai înalta construcţie din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea în 1889 când a fost construit Turnul Eiffel. Avea, la început, 146 de metri, azi are 138 m, înălţime şi latura de 227 de metri.

Cum au fost construite piramidele egiptene?

Cum au fost construite piramidele egiptene? Acesta este unul dintre misterele pe care arheologii şi cei care au studiat Egiptul Antic au încercat să le dezlege de-a lungul timpului. Se pare că pentru a construi impunătoarele piramide au fost folosiţi mii de sclavi care mai întâi tăiau bucăţile de piatră şi apoi le împingeau încet până în vârful piramidelor cu ajutorul unor rampe.

Oamenii de ştiinţă au estimat că ar fi fost nevoie de cel puţin 20.000 de muncitori în cei 23 de ani în care a fost construită Marea Piramidă din Gizeh.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?