Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cine a fost Galileo Galilei

Cine a fost Galileo Galilei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Galileo Galilei a fost unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă, de origine italiană, care a revoluţionat modul de gândire a omenirii prin teoria sa despre felul în care funcţionează sistemul nostru solar şi astronomia, în general.

Foarte mulţi ani, oamenii de ştiinţă au crezut că sistemul solar se învârte în jurul Pământului. Galileo a fost însă primul om de ştiinţă care a demonstrat că acest lucru nu este corect şi că de fapt, sistemul se învârte în jurul soarelui.

De asemenea, Galileo a fost cel care a adus îmbunătăţiri unui instrument extrem de important, telescopul, cu care acum putea vedea mai departe în spaţiu. Galileo Galilei a fost primul care a văzut sateliţii lui Jupiter şi apoi a realizat că luna este acoperită în întregime de cratere.

Iată câteva lucruri importante din viaţa şi despre invenţiile lui Galileo Galilei:

  • S-a născut în Pisa, Italia, pe 15 februarie 1564;
  • Înainte să îmbunătăţească telescopul, el a inventat busola şi termomentrul;
  • Galileo şi-a dorit să devină medic şi a început cursurile Universităţii din Pisa, dar nu le-a dus la bun sfârşit. A decis că matematica este singurul domeniu care îl interesează;
  • Telescopul original amplifică doar de 3 ori, însă cel pe care l-a inventat Galileo Galiei amplifica de 30 de ori. Cu acest telescop putea vedea cerul aşa cum nu mai fusese văzut până atunci. În 1610 el a văzut 4 obiecte care înconjurau planeta Jupiter şi şi-a dat seama că nu sunt stele. Acestea erau cei patru sateliţi ai lui Jupiter.
Citește și:   Despre mișcare și viteză

Experimentele lui Jupiter

Conform teoriei fundamentale despre mişcare a lui Aristotel, dacă două corpuri de greutăţi diferite sunt lăsate să cadă de la aceeaşi înălţime, cel mai greu dintre cele două corpuri cade mai repede decât cel cu greutatea mai mică. Galileo a încercat să demonstreze că afirmația lui Aristotel nu era corectă, aşa că, în 1589, cu ajutorul a doi asistenţi a urcat două ghiulele, dintre care una avea greutatea dublă a celeilalte, în vârful Turnului din Pisa de unde le-a lăsat să cadă simultan. Cele două ghiulele au atins suprafaţa pământului în acelaşi timp, dovedind astfel că teoria lui era corectă şi că Aristotel se înşelase.

Articole interesante

Lasa un comentariu