Cele mai folosite simboluri pe steagurile naţionale. Ce reprezintă fiecare

0

Care sunt cele mai folosite simbolurile pe steagurile statelor din întreaga lume? Fiecare stat foloseşte câte un simbol care are o anumită semnificaţie în cultura sa. Unele simboluri pe care le regăsim pe steagurile ţărilor au o semnificaţie universală.

Soarele: cercul soarelui reprezintă unitatea şi energia. Japonia mai este numită şi “ţara soarelui răsare” şi pe drapelul naţional este reprezentat un soare stilizat. Un alt stat care foloseşte acest simbol puternic este Argentina.

Luna: luna este simbolizată cel mai frecvent în formă de semilună pentru a se diferenţia de simbolul soarelui. În combinaţie cu steaua, luna reprezintă divinitatea, în special în islam. Tunisia are trei simboluri puternice pe steagul naţional: semiluna roşie și o stea roşie într-un cerc care reprezintă soarele. Alte ţări care folosesc acest simbol sunt Turcia şi Singapore.

Stele: constelaţiile reprezintă energia. Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă şi Brazilia sunt state care au stele pe drapelele naţionale.

Crucea: în antichitate crucea simboliza doar punctele cardinale, iar din secolul al IV-lea a devenit şi simbol al credinţei. Ţările care au reprezentată o cruce pe steag sunt Anglia, Suedia, Norvegia, Elveţia.

Triunghiul: cele trei vârfuri ale triunghiului reprezintă Sfânta Treime în cultura creştină. Triunghiul simbolizează puterea și tăria. Ţările care au pe drapelul naţional triunghiul sunt Bahamas, Sudan Eritrea şi altele.

Pătratul: cele patru laturi ale pătratului simbolizează echilibrul şi echidistanța. Steagul Elveţiei este singurul steag pătrat.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?