Adolescenţi celebri care au schimbat istoria

0

Oamenii mari sunt cei care merg la serviciu, câştigă bani, iau decizii, fac legi şi politică, schimbă lumea în care trăim cu toţi…şi mari şi mici. Dar nu a fost întotdeauna aşa. Dacă ne uităm înapoi, în istorie, descoperim câteva personalităţi care erau doar nişte adolescenți atunci când au devenit cunoscuţi, puternici şi influenți.

Alexandru cel Mare

Alexandru cel Mare a fost unul dintre cei mai de succes comandanţi militari din istorie. Alexandru cel Mare a rămas cunoscut pentru că a cucerit Grecia Antică inclusive Siria, o parte din India, Egiptul şi multe alte teritorii în anul 300 î.Hr. Alexandru cel Mare a fost fiul regelui Philip al II-lea al Macedoniei. Atunci când Alexandru cel Mare avea 16 ani a format prima sa colonie care s-a numit Alexandroupolis.

Papa Ioan al XII- lea

Dacă un papă din zilele noastre este mai în vârstă, Ioan al XII-lea avea doar 18 ani în 955 atunci când a început pontificatul său. Papa Ioan al XII-lea nu a rămas cu o reputaţie foarte bună, comportamentul său imoral fiind aspru criticat la acea vreme şi considerat o bilă neagră asupra papalităţii.

Mary Shelley

Mary Shelley este apreciata autoare britanică care a scris Frankenstein când avea doar 19 ani. Prima dată cartea a fost publicată sub anonimat.

Ioana d’Arc

Ioana d’Arc era doar o fetiţă în 1400 când a devenit eroina naţională a Franţei. Ioana era fiica unor oameni simpli de la ţară care a condus armata franceză în câteva victorii importante în timpul Războiului de 100 de ani după ce a pretins că a avut câteva viziuni divine. În cele din urmă, Ioana d’Arc a fost capturată de englezi şi executată, înainte să împlinească 20 de ani. 500 de ani mai târziu, Ioana d’Arc a fost făcută sfânt de către Papa Benedict XV.

Regele Tutankhamon

Regele Tutankhamon avea doar 8 ani atunci când a devenit faraon al Egiptului şi a murit înainte să împlinească 19 ani.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?