5 locuri misterioase de pe Pământ

0

Locuri încărcate de mister există peste tot în lume. Unele au devenit faimoase datorită legendelor care s-au ţesut un jurul lor, altele tocmai pentru că despre ele nu se cunosc foarte multe lucruri.

Iată cinci locuri care au stârnit şi stârnesc în continuare curiozitatea oamenilor.

Stonehenge

Stonehenge se află în Anglia şi este de departe unul dintre cele mai cunoscute locuri misterioase de pe pământ. Construcţiile din piatră masivă a apărut, se pare, în anii 3000-2000 î.Hr. Nimeni nu ştie cum au ajuns aceste pietre acolo, într-o perioadă în care nu existau încă utillaje sau tehnologie. Şi nici nu se ştie ce reprezintă, unii spun că ar fi fost un loc folosit la ceremonialuri, alţii sunt de părere că pietrele erau folosite pentru a prezice eclipsele.

Liniile Nazca

Acestea sunt nişte linii desenate pe pământ, care datează din atichitate. Liniile sunt vizibile chiar şi din avion. Liniile Nazca se găsesc în oraşul Ica, în desertul Peruvian.

Oraşul pierdut al Atlantidei

Insula Atlantidei a fost populată de oameni simpli şi credincioşi. Legenda spune că oraşul şi oamenii de aici s-au lăsat pradă corupţiei, iar asta l-a enervat foarte tare pe Zeus, care a făcut atunci că oceanul să înghită întreg oraşul cu tot cu oamenii care locuiau în el.

Jatinga

Jatinga este un orăşel mic din Assam, India. Aici, în fiecare an, în timpul sezonului musoanelor, numeroase specii de păsări aleg să îşi curme viaţa izbindu-se de străzile satului. Mai mult de atât, acest fenomen se petrece doar între orele 18-21:30. Localnicii susţin că acest fenomen are loc, fără excepţie, de 100 de ani.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?