5 invenţii importante din China Antică

0

China este una dintre cele mai vechi civilizaţii de pe glob căreia omenirea îi datorează foarte multe. În China Antică s-au făcut descoperiri importante, care au schimbat pentru totdeauna viaţa oamenilor şi cursul istoriei.

Hârtia a fost inventată în China în anul 105 i.Hr. Inventarea hârtiei a influenţat semnificativ istoria. Tsai Lun a făcut un amestec de coajă de copac, cânepă, pânză uzată şi resturi de năvod, rezultatul fiind o hârtie aspră.

Praful de puşcă a fost inventat de alchimiştii chinezi undeva în anul 1000 i. Hr. Se spune că această invenţie a apărut din întâmplare. Chinezii foloseau praful de puşcă pentru artificii. Mai târziu, praful de puşcă a ajuns în Europa unde a fost folosit la realizarea armelor, cu care europenii au stăpânit în mijlocul anilor 1800 teritoriile chineze.

Busola este o altă invenție care aparţine chinezilor. Prima dată, busola a fost folosită în tehnica Feng Shui, adică era utilizată atunci când urma să fie construită o casă la determinarea câmpurilor de energie pozitivă. Mai târziu, busola a fost folosită în navigaţie.

În urmă cu 3,500 de ani, chinezi au invetat umbrela. Cel care a invetat umbrela s-a inspirat de la copiii care foloseau frunzele mari de lotus pentru a se proteja de ploaie. Astfel a apărut umbrela cu un cadru flexibil şi acoperită cu o bucată de pânză.

Periuţa de dinţi a fost inventat în tot China. Primele periuţe de dinţi erau realizate din păr de cal ataşat de o bucată de bambus.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?