4 teorii despre Triunghiul Bermudelor

0

Triunghiul Bermudelor este un nume care să nu le dea fiori celor care aud sau citesc despre acest loc. Triunghiul Bermudelor nu are formă de triunghi şi se află situat în Oceanul Atlantic între Bermda, Puerto Rico şi Florida. De-a lungul timpului zeci de nave şi avioane au dispărut fără urmă în acest loc.

Oamenii de ştiinţă încearcă de foarte mult timp să descopere misterul acestui loc din ocean, însă până acum nimeni nu a reuşit să găsească o explicaţie ştiinţifică acestor dispariții misterioase.

Tocmai din această cauză, au apărut o mulţime de teorii despre Triunghiul Bermudelor.

Iată câteva dintre ele, care încearcă să elucideze misterul dispariţiilor care au avut loc până acum.

  • Gazul metan care se află pe fundul mării poate erupe din senin. Acesta micşorează densitatea apei şi face ca navele care plutesc la suprafaţă să se scufunde. Chiar şi avioanele aflate în zbor în acea zonă pot lua foc şi pot fi distruse complet în timpul unei explozii puternice.
  • Marea Sargasso este situată în mijlocul Triunghiului Bermudelor şi aici se află covoare mari de alge marine Sargasso. Se presupune că navele care au trecut prin zonă s-au afundat în aceste covoare imense şi s-au scufundat.
  • Un nor gros care apare de nicăieri şi înghite orice navă sau avion. Sub acest nor orice aparat încetează să mai funcţioneze şi astfel avioanele şi navele dispar fără urmă.
  • Potrivit unor oameni de ştiinţă, cauza principal a dispariţiei navelor este un vulcan care se află în adâncurile oceanului. Alţii sunt de părere că dispariţiile sunt cauzate de lipsa de experienţă a piloţilor şi capitanilor navelor, care nu sunt obişnuiţi cu intensitatea curenţilor care se formează în apă sau în aer.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?