3 învăţături din China Antică

0

Civilizaţia chineză a urmat încă din cele mai vechi timpuri 3 reguli de viaţă care par să fie un secret păstrat în China şi în zilele noastre.

Cele trei învăţăminte sunt confucianismul, taoismul şi budismul. Dar ce sunt cele trei noţiuni şi cum îi ajută pe chinezi să aibă o viaţă împlinită?

Un om îşi poate venera întotdeauna înaintaşii urmând regulile lui Confucius care se referă la comportamentul în societate, devine un adept al budismului şi practică taoismul, adică nişte exerciţii de respiraţie. Toate acestea în fiecare zi.

Ce este confucianismul

În China Antică, confucianismul era atât o filosofie cât şi o religie. Era filosofia preferată a multor conducători chinezi. În ziua de azi sunt mulţi care încă citează şi studiază o mulţime de idei şi învățăminte care i-au aparţinut lui Confucius, cel care a fost primul profesor din China Antică, care a trăit în urmă cu 2.500 de ani.

Ce este taoismul

Taoismul este o filosofie şi un mod de gândire. Taoiștii cred cu tărie în bucurie şi râs.

Ce este budismul

Budismul este una dintre religiile lumii. Cei care urmează învăţăturile lui Budha se numesc budişti. Există peste 500 de milioane de budişti în întreaga lume. Budismul apreciază bunătatea, auto-controlul, înţelepciunea, calmul şi dragostea.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?