O poveste care îi învaţă pe copii bunele maniere: Copacul magic

0

Pentru deprinderea celor mai importante reguli de politeţe poţi să îi citeşti copilului o poveste. Copacul magic este o scurtă istorioară cu un copil care a învăţat singur puterea pe care o au cuvintele te rog şi mulţumesc.

Într-o zi un băieţel se plimba prin parc. În mijlocul parcului a descoperit un copac ce avea pe el un semn, pe care scria: Sunt un copac magic! Spune cuvintele magice şi te vei convinge.

Imediat, băieţelul a început să spună tot felul de cuvinte magice: abracadabra, supercalifragilisticexpialidocious, tan-ta-ra şi altele, dar niciunul nu funcţiona.

Obosit, copilul s-a trântit pe jos, spunând: Te rog, dragă copacule! Deodată o uşă mare s-a deschis în trunchiul copacului.

Înăuntru era întuneric, însa cel mic a reușit să vadă un semn pe care scria: Continuă magia! Băieţelul, bucuros, exclamă: Îţi mulţumesc, copac drag!

Imediat, întunericul s-a transformat într-o lumina puternică ce dezvăluia drumul către un teanc mare de jucării şi ciocolată.

Băieţelul şi-a chemat toţi prietenii la copacul magic şi au organizat o petrecere de zile mari. De aceea, oamenii spun de fiecare dată că te rog şi mulţumesc sunt cuvinte magice.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?