Cum să te comporți cu animalele

0

Putem vorbi de etichetă nu doar atunci când interacţionăm cu oamenii, ci şi atunci când interacţionăm cu animalele.

Pentru că animăluţele au personalităţi diferite, la fel cum avem şi noi, este foarte important să le tratăm aşa cum trebuie, pentru a lega o relaţie puternică cu ele, dar şi pentru a nu le supăra, pentru că unele ar putea deveni neprietenoase.

Iată câteva reguli pe care trebuie să le ştii atunci când interacţionezi cu un animăluţ.

Atunci când vrei să pui mâna sau să mângâi un animăluţ de companie, fie ele pisică, căţel, iepure şi aşa mai departe, cere acordul stăpânului său. Este foarte important, pentru că deţinătorul animalului îşi cunoaşte cel mai bine patrupedul şi ştie dacă eşti sau nu în siguranţă atunci când te apropii de acesta.

Controlează-ţi reacţiile atunci când te afli în jurul unui căţel care începe să latre, mai ales dacă acesta este însoţit de stăpânul său şi este în lesă. Cei mai mulţi căţei de talie mică sunt foarte gălăgioşi, dar nu sunt deloc agresivi. Dacă începi să țipi în preajma unui astfel de specimen, îl vei speria şi lucrurile se pot complică. Multe animăluţe o rup la fugă atunci când se sperie şi nu puţine s-au pierdut în astfel de situaţii.

Dacă vrei să hrăneşti un animal, anunţă-l întotdeauna pe stăpânul acestuia. Pe lângă faptul că unele animale au un program strict şi mănâncă la ore fixe, sunt şi o serie de alimente care nu sunt permise animalelor, cum ar fi dulciurile, sau sunt patrupede care au un regim alimentar strict.

Nu lovi animalele, niciodată. Indiferent de felul în care se comportă un animal, nu trebuie să îl loveşti. Dacă nu îţi place, ignoră-l şi treci mai departe, dar nu căuta niciodată să te răzbuni sau să pedepseşti un animal, lovindu-l pentru că oricum nu va înţelege gestul tău şi nu faci altceva decât să îi provoci suferinţă.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?