Bunele maniere şi cadourile de Crăciun

0

Aştepţi cu nerăbdare să primeşti de Crăciun cadourile la care visezi de ceva timp şi pentru care ai încercat să te comporţi frumos şi să iei note mari tot anul. Dar ştii cum să primeşti un cadou de Crăciun şi mai ales cum să îţi arăţi recunoştinţa pentru că dorinţele tale au fost transformate în daruri, aşezate unele lângă altele sub brad?

Care sunt bunele maniere legate de cadouri.

În preajma Sărbătorilor, membrii familiei sau prietenii apropiaţi vor încerca să afle ce cadou ţi-ai dori sau dacă nu cumva ai ceea ce şi-au propus ei să îţi ofere. Atunci când îţi pun astfel de întrebări cel mai politicos este să răspunzi sincer. Nici să încerci să eviţi răspunsul nu este frumos.

Următoarele comentarii nu sunt deloc politicoase atunci când primeşti un cadou:

– Mulţumesc pentru felicitare, dar unde este cadoul meu?

– Nu voiam o păpuşă cu rochie albastră, voiam una cu rochie roz.

– Ţi-am spus că preferam să primesc bani!

– Am deja jocul acesta, nu îl vreau.

– Nu-mi place Mickey Mouse, eu voiam să îl primesc pe Donald.

– Asta este tot cadoul pe care mi l-ai adus?

Cu aceste comentarii vei reuşi să strici o zi frumoasă de Crăciun şi să îl faci pe cel care îţi oferă cadoul să se simtă îngrozitor.

Oferă codouri celor dragi pentru că asta îţi doreşti, pentru că vrei să le faci o surpriză şi să îi faci să se bucure. Nu oferi niciodată cadouri doar pentru că îţi doreşti să primeşti ceva în schimb!

Atunci când primeşti un cadou, deschide-l imediat. Despachetatul cadourilor este o parte amuzantă pe care nu ar trebui să o ratezi, mai ales că şi cel care ţi l-a dăruit este curios să vadă dacă îţi place.

Oferă cadouri din toată inima şi în niciun caz nu veni cu comentarii de genul: “Ţi-am adus un fular, nu ştiu dacă ai să-l porţi…”

Atunci când ţi se trimite un cadou, nu uita niciodată că trebuie să îi mulţumeşti celui care s-a gândit să îţi facă o surpriză. O scrisoare de mulţumire, un mesaj sau un telefon sunt variantele care te vor ajuta să te comporţi politicos atunci când primeşti un cadou.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?