Bunele maniere pentru când copiii interacționează cu adulții

0

Nu este ceva neobișnuit pentru un copil să refuze să interacționeze cu alte persoane adulte, în afara părinților lor. Dar acest lucru nu poate fi evitat tot timpul și există momente când cei mici vor trebuie să intre în contact cu tot felul de persoane, poate multe dintre ele necunoscute până atunci.

Câteva reguli simple îi vor ajuta pe toți acești copii să interacționeze mai ușor cu adulții, iar revederea să fie de fiecare dată o plăcere de ambele părți.

  • Așteaptă ca să vorbești cu cei mai în vârstă decât tine. Aceasta este o regulă destul de veche și poate mulți copii o vor considera demodată. În ziua de astăzi, când tehnologia acaparează timpul tuturor este destul de complicat pentru un copil să își dea seama când un adult este ocupat și care este momentul potrivit în care poate sa îl abordeze. Pentru a fi sigur că nu întrerupe un adult din lucrurile pe care le are de făcut, cea mai sigură variantă pentru un copil este să aștepte să fie invitat în discuție de către persoana mai mare decât el.
  • Învață-l pe copil să indentifice o pază în conversație. Toți părinții știu să îi învețe pe copii să spună „scuzați-mă!”, dar pentru că în ziua de astăzi totul se desfășoară cu o viteză amețitoare, parinții trebuie să facă un pas înainte și să îi învețe pe cei mici să indetifice o pauză într-o conversație. În această situație, copiii pot intra în respectiva conversație.
  • Merită să întrerupă conversația?  Copilul a învățat cum să întrerupă o conversație într-un mod politicos, acum e timpul să învețe să indetifice dacă are rost că de fiecare dată să întrerupă conversația unor adulți, analizând înainte subiecul discuției pe care dorește să o aibă cu respectiva persoană.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?