Bunele maniere pe stradă și în alte locuri publice

0

Bunele maniere sau cei șapte ani de acasă reprezintă un set de reguli ce trebuie să fie vizibile în multe aspecte ale vieții de zi cu zi și în interacțiunile cu ceilalți. Bunele maniere se învață în interiorul familiei, dar sunt cu atât mai prețioase cu cât sunt puse în aplicare atunci când te afli într-un loc public, pe stradă, unde există multe persoane în jur.

Atunci când ești pe stradă, una dintre primle reguli atât de politețe cât și pentru propria siguranță este să traversezi doar pe culoarea verde a semaforului sau pe la trecerile de pietoni. Așa arăți că respecți regulile și le dovedești și celor din jur respect.

Tot când ești pe stradă, nu uita că gunoiele trebuie aruncate doar la coșurile de gunoi, în niciun caz pe stradă. Tot în codul bunelor maniere se precizează că pe stradă nu este politicos să mănânci, însă dacă situația o cere, poți face abstracție totuși de această regulă.

Când ești pe stradă mergi civilizat, comportă-te responsabil, nu alerga, nu te îmbrânci atunci când ești împreună cu gașca de prieteni și încearcă să folosești un ton ponderat, nu striga sau țipa.

În locurile publice nu se vorbeşte tare şi nici nu este indicat să te manifeşti agresiv. În locurile publice, este o dovadă de bun simt și educație să oprești sonorul telefonului.

Șoptitul într-o sală cu alţi oameni, precum şi gestul de a spune ceva la urechea unei alte persoane, atunci când se află şi o a treia persoană în apropiere, nu este deloc politicos.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?