Activităţi prin care înveți ce este respectul

0

Există multe moduri în care fiecare dintre noi îşi arată respectul.  Și sunt o serie de activităţi educative, ce pot fi desfăşurate acasă sau la şcoală, prin care copiii pot învăţa semnificaţia şi valoarea a ceea ce înseamnă respect.

  1. În fiecare zi a săptămânii complimentează o persoană cunoscută sau pe care abia ai cunoscut-o.
  2. Caută definiţia termenului “respect”. Notează definiția şi descrie modurile în care te-ai comportat cu respect, dar şi situaţiile în care nu te-ai purtat cu respect în această săptămâna.
  3. Fă o lista cu persoane cunoscute (prieteni, colegi, vecini etc) despre care consideri că se poartă respectuos şi spune care sunt argumentele care te-au convins să le treci pe listă.
  4. Discută cu părinţii despre “de ce este important să fi respectuos”.
  5. Spune trei moduri în care îţi poţi arăta respectul faţă de profesori.
  6. Fă o listă cu lucruri pe care le spun oamenii atunci când îşi arată respectul. De exemplu: te rog, mulţumesc, apreciez ceea ce ai făcut etc.
  7. Fă o lista cu lucruri pe care le fac oamenii când îşi arată respectul. De exemplu: ascultă fără să întrerupă, salută, oferă ajutor celor care au nevoie.
  8. Spune cinci lucruri pe care fiecare persoană le poate face pentru a-şi arăta respectul faţă de mediu.
  9. Descrie un mod respectuos în care vorbeşti la telefon.
  10. Eşti invitat în vizită la un prieten pentru a lua cina împreună cu familia lui. Care sunt modurile în care îţi vei arăta respectul şi politeţea atunci când ajungi, în timpul mesei sau la plecare?


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?