Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Perle amuzante de la BAC 2022

Perle amuzante de la BAC 2022

Unii elevi au spus că subiectele de la examenul de bacalaureat din 2022 le-au dat dureri de cap. Se pare că nu doar ei au avut această problemă ci și unii dintre profesorii care au corectat lucrările la română de la BAC au fost afectați de …..durere.
Și citind perlele din lucrările celor care tocmai au terminat liceul, putem înțelege și de ce. Iată cele mai ”amuzante” dintre ele:

Primul punct a fost despre personalități și emoții. Li s-au cerut să scrie un text de minimum 150 cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”. Iată ce au scris câțiva elevi:

  • „Personalitățile care mă impresionează pe mine sunt cântăreții de top și fotbaliștii din liga I.” – așadar, de ce să scrie despre alții?
  • Ei, dacă nu știați ce este o personalitate, sau definiția adică, aflați tot de la un elev participant la examen – „Întâlnirea cu o personalitate nu produce emoţie decât dacă eşti înnebunit după personalitatea aia. Personalitățile înseamnă oameni care au făcut lucruri mari în viață și acum sunt morți. Nu ai emoții cu morți.” – Evident nimic mai mult nu mai e de spus, ori de scris.
Citește și:   Video amuzant: copii și animale

Hai să trecem la lucruri mai puțin emoționante. La subiectul al IIIlea elevii au avut de prezentat particularitățile și caracterizarea unui personaj dintr-o comedie studiată. Așa că a început comedia:

  • Unii au început cu explicarea numelor unor personaje literare – „Personajele lui Caragiale au nume simpatice. Trahanache e făcut din cocă moale și Tipătescu care merge tipa-tipa și Cațavencu care turuie ca o moară stricată.”
  • Alții au înclinat să explice la ce e bună o comedie- „Particularităţile unei comedii sunt multe: piesa te face să râzi, are dialoguri sănătoase şi critică politicienii venoşi” Vă rog să nu mai criticați politicieni pe Facebook să nu se scrie despre voi la BAC-ul din anul următor. Și fără bancuri vă rog!

Probabil că zilele următoare ne vor fi dezvăluite mai multe. Iar dacă acestea nu sunt destul de amuzante, iată și câteva comentarii spumoase pe rețelele de socializare ale unor părinți ale participanților la examenul de bacalaureat:

  • ”De ce are nevoie copilu’ meu să știe din comedii? Io nu am citit Caragiale în viața mea și tot mă descurc în viață și în dragoste și peste tot!” trebuie să o credem pe doamna…. se poate reuși în dragoste și fără Caragiale. No coment!
  • ”Fata mea a avut note mari la română: 6, 7, câteodată și 8. Adică nu a fost bătută în cap să nu poată vorbi românește. Dar la BAC la română i-a dat numai 4.35. De unde au făcut ei adunarea asta? Ei se crede mai deștepți dar nus. De unde să știe ea ce e eseu că la noi la Piatra nu se predă despre asta. Trebuia să li dea o carte să o povestească și gata.” – aviz celor care întocmesc  subiectele de la BAC.
  • Un tătic e și el indignat: ”Auzi la un punct le-a dat să scrie despre hainele unui politician Radu Comșa. Cine îl știe că doar sunt mulți prin parlament. Cică lucrează în armată. Astea sunt subiecte? Ce am ajuns! Să chinuie bieții copii. Și despre nevasta sau amanta lui Cuza le-a dat. Ce ne mai interesează pe noi, aștia sunt oale și ulcele acum, de ce să își încarce fiimiu memoria?” – chiar așa există și alte lucruri care să preocupe memoriile odraslelor noastre .
Citește și:   Scoala lui Răducu

Articole interesante

Lasa un comentariu