Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Maniere pentru prima zi de şcoală

Maniere pentru prima zi de şcoală
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Când copilul se pregăteşte pentru prima zi de şcoală aminteşte-i care sunt regulile de etichetă pe care va trebui să le aplice.

De la modul în care îşi tratează colegii şi până la felul în care interacţionează cu învăţătorul şi profesorii, manierele sunt importante pentru a face o primă impresie bună în noul mediu în care cel mic intră.

Manierele nu sunt greu de însuşit, aşa că expune-i-le cu răbdare şi tact pe cele mai importante dintre ele:

  1. Punctualitatea şi respectarea programului. Explică-i copilului că nu poate ajunge la clasă după ce ora începe.
  2. Respectarea cadrelor didactice. Dacă cel mic nu ştie încă formulele de adresare atunci când vorbeşte cu adulţii, explică-i că profesorilor trebuie să li se adresele cu doamna/domnul şi să folosească pronumele de politeţe.
  3. Prima impresie este foarte importantă aşa că ai grijă că micul elev să ştie că la şcoală se va prezenţa curat şi îmbrăcat aşa cum se impune. Chiar dacă rochiile de prinţesă şi costumele de Spiderman sunt mult mai îndrăgite de cei mici, ţinută pentru şcoală este cu totul diferită, iar ei vor trebui să accepte acest lucru.
  4. Trimite-l pe copil la şcoală doar cu acele lucrurile necesare pentru ore. Nu uita o gustare sau câţiva bani pentru pacheţel. Respectă regulile impuse de şcoală legate de telefonul mobil, medicamente, jocuri etc.
  5. Pentru un copil care intră în clasa I, tranziţia nu este uşoară. Spune-i că la şcoală nu i se cuvine totul şi nu va putea să ia de la ceilalţi colegi lucruri care nu i se cuvin, cum ar fi temele, cărţile sau pachețelul. De asemenea, spune-i că nu are voie să îi bârfească pe ceilalţi colegi.
  6. Explică-i că toţi copiii sunt diferiţi şi că este foarte important să accepte aceste diferenţe.
  7. Spiritul de echipă trebuie construit şi încurajat, mai ales că în şcoală, copiii vor încerca diverse activităţi sportive. Chiar dacă până acum copilul tău a fost obişnuit să câştige orice concurs, acum e momentul să se comporte ca parte a unei echipe.
Citește și:   Bunele maniere în mijloacele de transport în comun

Articole interesante

Lasa un comentariu