Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce avem nevoie de bune maniere

De ce avem nevoie de bune maniere
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Întrebi tânăra generație despre bunele maniere, despre eticheta, reguli de conduită și s-ar putea ca răspunsul să te surprindă: “Nu mai sunt la modă!” Total greșit.

Bunele maniere nu se demodează niciodată și avem nevoie de ele în fiecare etapă a vieții noastre. Chiar dacă modul în care comunicăm unii cu alții s-a schimbat, să îți arăți respectul sau recunoștința pentru alte persoane este în continuare important.

Iată câteva dintre motivele care îți demostrează că avem nevoie de bune maniere:

  • Bunele maniere sunt cu atât mai importante într-o lume care le neglijează. Să te diferențiezi de restul este important, încearcă acest lucru prin comportamentul tău impecabil.
  • Nu ai o a doua șansă să faci o impresie bună. O apariție decentă, curată, un zâmbet frumos și bunele maniere vor fi întotdeauna apreciate și observate.
  • Manierele reflectă ceea ce părinții și profesorii tăi te-au învățat. Nu îi face de râs.
  • Poate că manierele s-au mai schimbat de-a lungul timpului, însă oamenii nu, și nu va fi niciodată demodat să fii apreciat și admirat pentru cum te porți.
  • Încă de mici, suntem învățați la școală sau acasă să folosim cuvinte precum “mulțumesc” sau “te rog” și să trimitem mesaje de mulțumire atunci când este cazul. Nu este niciodată cazul să uităm de aceste obiceiuri.
  • Manierele devin tot mai importante în ziua de azi, când interacțiunea dintre oameni se desfășoară mai degrabă online și mai puțin direct, față în față. Pentru că de multe ori interlocutorul nu ne vede expresia feței, deci nu poate citi limbajul trupului, cuvintele noastre trebuie să ne definească, să spună cine suntem. Deci, aveți grijă să le folosiți inspirat.
  • Manierele pe care le ai îi vor face pe ceilalți să își amintească de tine.
Citește și:   Bune maniere pe care copiii trebuie să le deprindă până la vârsta de 10 ani

Articole interesante

Lasa un comentariu